Βραδινή ρουτίνα περιποίησης: Συμβουλες για να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις ήρεμη και όμορφη



Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης είναι ζωτικής σημασίας για την επανόρθωση και την καλή υγεία του δέρματος. Αν θα έπρεπε να επιλέξουμε μόνο τα αναγκαία βήματα περιποίησης δεν θα παρέλειπα την αντιηλιακή προστασία το πρωί και την αντιγήρανση το βράδυ. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια ολοκληρωμένη βραδινή ρουτίνα περιποίησης που θα σας χαρίσει ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό δέρμα.
  • Καθαρισμός και ντεμακιγιάζ: Αφαιρούμε από το δέρμα μας ρύπους, σκόνη, make up και υπολείμματα από προϊόντα, όπως κρέμα ημέρας, αντιηλιακό. Δε μπορούμε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας χωρίς να έχει προηγηθεί καλός καθαρισμός.
  • Απολέπιση: 2-3 φορές την εβδομάδα. Τα  νεκρά κύτταρα δημιουργούν ένα παχύ και τραχύ στρώμα στο δέρμα μας, αδιαπέραστο και ανομοιόμορφο στην όψη. Έτσι, δεν επιτρέπουν να εισχωρήσουν τα θρεπτικά συστατικά στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας μας. Το αποτέλεσμα είναι τα προϊόντα να μην έχουν την δυνατότητα να μας αποδώσουν το 100% της αποτελεσματικότητας τους. Η επιδερμίδα σας μετά την απολέπιση ανακτά τη λάμψη και τη φωτεινότητα της και είναι καθαρή και έτοιμη να δεχθεί τα συστατικά των επόμενων προϊόντων.
  • Τόνωση: Εφαρμόζουμε μια τονωτική λοσιόν, πολυβιταμινούχο mist, booster ή ψεκάζουμε με ιαματικό μεταλλικό νερό για να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό, να τονώσουμε το δέρμα μας και να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας για τα επόμενα βήματα περιποίησης.
  • Εντατική φροντίδα με serum: Πρόκειται για συμπυκνωμένα προιοντα περιποίησης με υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών, χαμηλού μοριακού βάρους και λεπτόρρευστη υφή. Το serum διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας προσφέροντας στοχευμένη δράση και πιο αμεσα αποτελεσματα σε σχέση με τη κρέμα νύχτας.
  • Φροντίδα ματιών: Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο και χρειάζεται εντατική περιποίηση από μικρή ηλικία. Χρησιμοποιώντας κρέμα ή ορό ματιών κάθε βράδυ διατηρούμε την περιοχή ενυδατωμένη και λεία προλαμβάνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Αναζητήστε στην κρέμα ματιών σας συστατικά όπως βιταμίνη C, καφείνη, ρετινόλη πεπτίδια και αντιοξειδωτικά.
  • Ενυδατική φροντίδα: Δε ξεχνάμε ποτέ τη  βασική φροντίδα επιλέγοντας μια κρέμα νυκτός ιδανική για τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες μας. Ο λόγος είναι ότι κατά τις νυκτερινές ώρες το δέρμα ανασυγκροτείται, τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται και γίνεται η επούλωση , ανάπλαση  και ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Έτσι, κατά τη διάρκεια της νύχτας η επιδερμίδα απορροφά στο έπακρο την καλλυντική φροντίδα που της προσφέρουμε. Εφάρμοσε τη κρέμα νύχτας με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις κάνοντας απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.
  • Φροντίδα με ρετινόλη: Η ρετινόλη αποτελεί συστατικό κλεδί στην αντιγήρανση προσφέροντας λείανση, αναγέννηση, μείωση κηλίδων και ρυτίδων. Είναι το συστατικό που πρέπει να αναζητήσετε στη φροντίδα νύχτας για να δείτε ορατή διαφορά από το πρώτο πρωινό!
  • Φροντίδα χειλιών: H φροντίδα χειλιών είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τα χείλη σας ενυδατωμένα, απαλά και υγιή. Πριν πέσετε για ύπνο εφαρμόστε στα χείλη σας ένα πλούσιο balm για ενυδάτωση, θρέψη και επανόρθωση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αναζητήστε το lip balm σας συστατικά όπως shea butter, μελισσοκέρι, λάδι καρύδας, βιταμίνη Ε. 
  • Ενυδάτωση εκ των εσω: Διατηρήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο πίνοντας αρκετά υγρά μέσα στην ημέρα.  Εκτός από την κατανάλωση νερού, μπορείτε να πίνετε ροφήματα βοτάνων, φρέσκους χυμούς, ηλεκτρολύτες και να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε νερό όπως είναι το καρπούζι, αγγούρι, πορτοκάλι, φράουλες. Αποφύγετε ροφήματα που σας αφυδατώνουν όπως αναψυκτικά, energhy drinks , ροφήματα με καφεΐνη λόγω της διουρητικής δράσης και περιορίστε το αλκοολ.
  • Σατέν ή μεταξωτό μαξιλάρι: Επιλέγοντας μαξιλάροθήκες από απαλά, δροσερά, υποαλλεργικά υφάσματα όπως το σατέν ή μετάξι, περιορίζετε  τη τριβή και προστατεύετε το δέρμα σας από την εμφάνιση ρυτίδων, ερεθισμών, αλλεργιών.
  • Επαρκής ύπνος: Το μεγαλύτερο μυστικό νεότητας είναι ένας ξεκούραστος και ποιοτικός ύπνος. Φροντίστε να κοιμάστε σε ένα άνετο,  δροσερό περιβάλλον με ηρεμία, μακριά από περισπαστικούς παράγοντες όπως τηλεόραση, κινητό, έντονο φωτισμό. Για να απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο ψεκάστε  το μαξιλάρι σας με ένα pillow spray με λεβάντα για χαλάρωση και ηρεμία.
Κλείνοντας, θα ήθελα να το τονίσω ότι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα, υγιεινές συνήθειες και σωστή περιποίηση το βράδυ μπορούν να διορθώσουν ορατά τα σημάδια γήρανσης μέσα σε μερικές εβδομάδες αρκεί να ξεκινήσεις απόψε το βράδυ! Χάρισε στο δέρμα σου τη φροντίδα που του αξίζει κατά τις πολύτιμές βραδινες ώρες της ανασυγκρότησης και η εικόνα σου σε μερικά χρόνια θα σε αποζημιώσει!

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια