5 απλές πρακτικές για καλή ενέργεια στο χώρο σου!



Η ενεργειακή ισορροπία είναι σημαντική για το σώμα και το χώρο στον οποίο ζούμε. Αντίθετα, η κακή ενέργεια μας γεμίζει αρνητικά συναισθήματα όπως θυμό, φόβο, ενοχή, ανησυχία, κατάθλιψη και εξάντληση. Καθαρή ατμόσφαιρα σημαίνει καθαρό μυαλό και ευχάριστη διάθεση. Η ενεργειακή ισορροπία είναι καθοριστική για να νιώθουμε ευφορία και ηρεμία στο χώρο μας!


Ας δούμε 5 απλές πρακτικές


  • Καύση φασκόμηλου: Είναι από τις παλαιότερες και πιο αγνές μεθόδους καθαρισμού ενός χώρου από την κακή ενέργεια. Αφήστε το φασκόμηλο να κάψει 10-20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κινηθείτε ώστε να διαχυθεί ο καπνός σε όλα τα δωμάτια. Το φασκόμηλο θα καθαρίσει τον αέρα χάρη στην αντιβακτηριακή δράση του και θα ανανεώσει το χώρο απομακρύνοντας τα αρνητικά vibes. Επαναλάβετε τη διαδικασία όποτε αισθανθείτε ότι η δική σας ενέργεια και η ενέργεια του χώρου είναι μπλοκαρισμένη.
  • Άκουσε μουσική για καθαρισμό ενέργειας. Aνακαλύψτε playlist με μουσική για βαθιά χαλάρωση, διαλογισμό, ηρεμία. Η επίδραση της μουσικής στον εγκέφαλο είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, μειώνει τα επίπεδα στρες και ανανεώνει την ατμόσφαιρα. Έρευνες δείχνουν ότι ακούγοντας μουσική σε συγκεκριμένη συχνότητα επηρεάζουμε θετικά στη ψυχική μας υγεία. Για παράδειγμα, μια συχνότητα ήχου 432Hz “ natures frequency “ προάγει την ηρεμία και μειώνει το στρες και την ανησυχία. Συχνότητα 639 Hz εξισορροπεί τα συναισθήματα και χαρίζει θετική ενέργεια.
  • Γέμισε το σπίτι σου φυτά για «καλή διάθεση», "happy" φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα και διώχνουν την αρνητική ενέργεια. Αναζητήστε φυτά για το σπίτι τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα απομακρύνοντας τις τοξίνες και χαρίζουν στο χώρο θετική ενέργεια και καθαρή αύρα. Μια γωνιά με φυτά στο σπίτι χαρίζει πάντα γαλήνη και ηρεμία. Ιδανικές επιλογές για το χώρο σας είναι το snake plant, ο φίκος, o ευκάλυπτος, το σπαθίφυλλο. Πρόκειται για φυτά που προωθούν τη ροή καλής ενέργειας στο χώρο και χαρίζουν θετικά συναισθήματα.
  • Πέταξε οτιδήποτε χαλασμένο, φθαρμένο ή σκισμένο -ρούχο, σπασμένο αντικείμενο, παλιές φωτογραφίες-. Ξεφορτώσου πράγματα που δεν είναι πλέον χρήσιμα και σου προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Βρες τρόπους να τα ανακυκλώσεις αν είναι εφικτό. Η διαδικασία θα σε ηρεμήσει και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα στρες.
  • Επένδυσε σε ένα κερί με αιθέριο έλαιο λεβάντας. Η λεβάντα έχει καταπραϋντικές ιδιότητες χαλαρώνει, μειώνει την ένταση και το στρες, διεγείροντας αισθητήρια νεύρα στη μύτη που συνδέονται με το μέρος του εγκεφάλου το οποίο ρυθμίζει το συναίσθημα. Επιπλέον, θα σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς εύκολα.


Κλείνοντας, η πνευματική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική και οφείλουμε να τη θωρακίσουμε με κάθε τρόπο. Είναι σημαντικό να προστατεύουμε την ενέργεια του χώρου μας και την αύρα μας από οποιαδήποτε ενεργειακά «παράσιτα» όπως συνηθίζω να τα ονομάζω. Ακολουθήστε τις παραπάνω πρακτικές και δείτε την ενέργεια του χώρου σας να αλλάζει! Είναι δοκιμασμένες και λειτουργούν! Να θυμάστε ότι οι χώροι που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας,  το σπίτι, το αυτοκίνητο  ή το γραφείο θα πρέπει να έχουν καθαρή ατμόσφαιρα, θετική ενέργεια και να μας χαρίζουν ευεξία και πνευματική διαύγεια!

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός


Σχόλια