Τα απαραίτητα για τις πρώτες βοήθειες στην παιδική τσάντα!


 Ατυχήματα συμβαίνουν πάντα όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε! Μαλιστα το καλοκαίρι με τις εξωτερικές δραστηριότητες, τη θάλασσα , τον ηλιος, τα έντομα σηματοδοτεί μια νέα εποχή με πιθανά ατυχήματα! Πρέπει να προφυλαχθούμε και να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία. Η στάση σώματος και ο τόνος της φωνής θα επηρεάσουν τη αντίδραση του μωρού σας. Σε κάθε τραυματισμό η ψυχολογική υποστήριξη είναι το σημαντικότερο βήμα στην αντιμετώπιση ατυχημάτων. Ειδικά όταν το ατύχημα αφορά παιδί θα πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη  του, να έρθουμε στο ύψος του, να του μιλήσουμε με ήρεμη φωνή και στη συνέχεια να το φροντίσουμε. 

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με όσα χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε έναν κοινό τραυματισμό όταν είστε με το μωρό σας! Μια τσάντα πρώτων βοηθειών για τις διακοπές αλλά και για την καθημερινότητα το καλοκαίρι πρέπει να περιλαμβάνει: 


-Γάντια μιας χρήσης 

-Αντισηπτικό χεριών 

-Αποστειρωμένος επίδεσμος

-Αποστειρωμένες Γάζες 

-Φυσιολογικός όρος 

-Τσιρότα σε διαφορα μεγέθη ή αυτοκόλλητες γάζες 

-Οξυζενέ ή άλλο Αντισηπτικό σπρέι  

-Οινόπνευμα για καθαρισμό αντικειμένων 

-Αντιβιοτική κρέμα για κοψίματα, γδαρσίματα, εγκαύματα

-Κρέμα ή στικ για τσιμπήματα 

-Κρέμα υδροκορτιζόνης η παραγωγου για φλεγμονώδεις αντιδράσεις, αλλεργίες 

-Κρέμα για χτυπήματα, μελανιές 

-Απλό θερμόμετρο 

-Υγρό ενυδάτωσης (almora) για αντιμετωπιση αφυδάτωσης 

-Παγοκυστη σε μορφή gel

-Αντιηλιακή κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά 

-Εντομοαπωθητικό γαλάκτωμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 

-Τσιμπιδακι για να βγάζετε ακίδες ή μικρά ξένα αντικείμενα 

-Παρακεταμόλη, ιβουπροφενη σε σταγόνες ή σιρόπι 

-Αντιισταμινικό για αντιμετωπιση πιθανής αλλεργίας

-Αναπλαστική κρέμα για εγκαύματα 


Ανακεφαλαιώνοντας, μικρά ατυχήματα συμβαίνουν σε όλους καθημερινά και ειδικά στα παιδιά! Είναι σημαντικό να είμαστε  ψύχραιμοι, προετοιμασμένοι και καλά οργανωμένοι για να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες και να αποφύγουμε σοβαρά ατυχήματα. Να θυμάστε να έχετε όλες τις αισθήσεις σε εγρήγορση και να είστε σίγουροι για την ασφάλεια του περιβάλλοντος και την δίκη σας πριν ξεκινήσετε να προσφέρετε βοηθεια! Το πιο σημαντικό για την αντιμετώπιση μικροτραυματισμών είναι η αγάπη και η στοργή! Να θυμάστε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να ηρεμήσετε το παιδί πριν προσφέρετε τις πρώτες βοήθειες!


Αλαφακη Μικα

Φαρμακοποιος 

Σχόλια