Η υγιεινή διατροφή είναι το Α και το Ω για μια ζωή γεμάτη υγεία! Ψάχνοντας για τον υγιεινό τρόπο ζωής και την ισορροπημένη διατροφή χωρίς αυστηρές δίαιτες κα στερήσεις κατάλαβα τη σημασία της υγιεινής μαγειρικής, που αποτελεί τη βάση για τη διατήρηση σωματικού βάρους και την καλή υγεία. Υιοθετώντας τεχνικές σωστού και υγιεινού μαγειρέματος συμβάλλετε στον έλεγχο της πίεσης και στην πρόληψη πολλών παθήσεων! Το σημαντικότερο είναι να κάνετε αυτές τις συμβουλές κτήμα σας και κομμάτι της καθημερινότητας σας! Ήρθε η στιγμή να πάψετε να βλέπετε σαν αγγαρεία τις υγιεινές συνήθειες!
Ξεκινήστε από τις πρώτες ύλες! Φροντίστε να επιλέγετε προσεκτικά τα υλικά σας και επιλέξτε τα με γνώμονα την ποιότητα! Μην βάζετε κακής ποιότητας τροφές στο σώμα σας! Καταναλώστε ποικιλία τροφών, μαγειρέψτε με φρούτα και λαχανικά εποχής, λιγότερο αλάτι, λίγο λάδι και χωρίς λίπη.
- Για να βελτιώσετε τη γεύση ενός φαγητού χωρίς να προσθέσετε αλάτι χρησιμοποιήστε μπαχαρικά, αρωματικά χορταρικά, κρεμμύδι , σκόρδο. Εμπλουτίστε την κουζίνα σας με ποικιλία μπαχαρικών και βοτάνων όπως πάπρικα, κουρκουμά, κάρυ, βασιλικό, κανέλα και γεμίστε τα φαγητά γεύση!
- Μαγειρέψετε ψάρι η κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι η χρησιμοποιώντας αντικολλητικό χαρτί με ελάχιστο λάδι
- Χρησιμοποιήστε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά
- Μειώστε τη ζάχαρη. Αντικαταστήστε μέρος η όλη τη ζάχαρη στα γλυκά σας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μέλι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βανίλια και φρούτα.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σέλινο, το πράσο και άλλα λαχανικά σε λίγο κρασί, ζωμό με λίγο αλάτι ή σε νερό και όχι σε βούτυρο η λάδι.
- Αποφύγετε το τηγάνισμα στα φαγητά
- Μειώστε τη ποσότητα κρέατος στο ένα τρίτο μέσα στην κατσαρόλα και προσθέστε χορταρικά, λαχανικά , ρύζι, ή κριθαράκι.
- Αντικαταστήστε τις διάφορες sauce σ σάντουιτς και τορτίγιας με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου