8 Tips για να παραμείνεις δραστήριος και αισιόδοξος αυτά τα Χριστούγεννα


Ο εορτασμός των Χριστουγέννων σε περίοδο πανδημίας θα είναι σίγουρα μια πρόκληση για όλους μας! Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αποδεχθούμε τη νέα συνθήκη, να μη μας παίρνει από κάτω και να βρούμε τρόπους να απολαύσουμε τις γιορτινές μέρες. Ακόμα και τις πιο δύσκολες περιόδους υπάρχουν τρόποι και μικρό-ενέργειες που μας φτιάχνουν τη διάθεση και δημιουργούν ένα γιορτινό κλίμα όσο διαφορετικά κ αν έχουμε συνηθίσει!

Ας δούμε μερικές ιδέες...

-Ντύσου γιορτινά. Είτε δουλεύεις από το σπιτι είτε πηγαίνεις κανονικά στη δουλειά αυτή την εποχή βάλε το αγαπημενο σου glam t-shirt ή το φόρεμα που σου φτιάχνει τη διάθεση! Κάνε ένα πιο λαμπερό μακιγιαζ και φρόντισε τα μαλλιά σου! Έτσι, θα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και θα ανεβάσεις τη ψυχολογία σου!!

-Ξεκίνησε τη μέρα  σου με γυμναστική ή stretching για ευεξία! Έτσι θα αυξήσεις τη παραγωγή ενδορφινων, ορμονών που μας ηρεμούν και μας φτιάχνουν τη διάθεση! Ξεκινώντας το πρωινό σου με μια όμορφη δραστηριοτητα θα σε βοηθήσει να παραμείνεις up όλη μέρα!

-Επένδυσε σε ένα καλό πρωινό. Συγκεκριμένα, φτιάξε ενα γεύμα  πλούσιο σε τροφές που σε χορταίνουν και σου δίνουν ενέργεια! Απόλαυσε το πρωινό σου με ηρεμία τρώγοντας αργά. Ιδανικές διατροφικές επιλογές αποτελούν το αβγό, δημητριακά ή ψωμί ολικής άλεσης, βρώμη, ταχίνι , μέλι, φρούτα.

-Στόλισε με λουλούδια το σπίτι. Τα λουλούδια με τις μυρωδιές και τα υπέροχα χρώματα τους  μας εντυπωσιάζουν, μας ανανεωνουν και μας χαλαρώνουν. Επίλεξε μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση για το τραπέζι  ή μερικά λουλούδια για το γραφείο στο οποίο εργάζεσαι! Μόνο που θα τα κοιτάζεις θα νιώθεις χαρούμενος!

-Μην αρχίσεις από πολύ νωρίς ατασθαλίες και καταχρήσεις. Όρισε ένα μικρό διάστημα όπου θα είσαι ελεύθερος να φας και να πιεις λίγο παραπάνω, να απολαύσεις γλυκά και λιχουδιές! Μη το παρακανεις με το αλκοόλ με τη ζάχαρη! Δώσε στον εαυτό σου συγκεκριμένο περιθώριο για «υπερβολές» όχι  πάνω από 1 εβδομάδα με 10 μέρες

-Βάλε στόχο και όρισε μια ημερομηνία για επιστροφή στις δραστηριότητες, στην άσκηση και στο υγιεινό μοντέλο διατροφής. Όρισε την ημερομηνία που θα επιστρέψεις στη φυσιολογική ρουτίνα και προγραμμάτισε την άσκηση και τη διατροφή σου για να διαχειριστείς το σωματικο σου βάρος και να νιώθεις υγιής και ανάλαφρος μετά τις γιορτές.

-Κάνε ένα περίπατο: Οι μέρες των γιορτών είναι ιδανικές για περπάτημα με μια φίλη σου ή με κάποιον από την οικογένεια σου. Μην το δεις σαν αγγαρεία αλλά σαν μια χαλαρή βόλτα στη πόλη με τους αγαπημένους σου! Μολις τελειώσετε μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημενο σας smoothie η καφέ στο χέρι από take away! Μπορεί τα καφέ να είναι κλειστά αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να δεις τους αγαπημένους σου, να βγεις από το σπίτι και να βάλεις τη κίνηση στη καθημερινότητα σου! 

-Βάλε τη μουσική στη ζωή σου. Η μουσική είναι το φάρμακο της ψυχής! Μας χαλαρώνει, μας ανεβάζει μας ξεσηκώνει! Αυτές τις γιορτές φτιάξε μια playlist με τα αγαπημένα σου κομμάτια -χριστουγεννιάτικα και μη- και μοιράσου την με φίλους!


Αυτά τα Χριστούγεννα ας απλοποιήσουμε τη ζωή μας κι ας επιλέξουμε πράγματα που μας δίνουν χαρά! Μη ξεχνάτε ότι εμείς κρατάμε το ραβδάκι του δικού μας παραμυθιού κι είμαστε εμείς οι ίδιοι που δημιουργούμε τη λάμψη των γιορτών! Αρκεί να το αποφασίσουμε!!


Καλές γιορτές σε όλους!

Αλαφακη Μικα

Φαρμακοποιος 

Σχόλια