Αυτοπεποίθηση στην εγκυμοσύνη: Συμβουλές για να νιώσεις σίγουρη για τον εαυτό σου


Η εγκυμοσύνη συχνά περιγράφεται σαν η πιο όμορφη περίοδος για τη ζωή μιας γυναίκας σε μια εικόνα βγαλμένη από ροζ σαπουνόφουσκα. Η πραγματικότητα είναι ότι η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ξεχωριστή περίοδο, διαφορετική για κάθε γυναίκα με τα ups και τα down της. Έχει τα θετικά και τα αρνητικά όπως όλα τα πράγματα στη ζωή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποδεχθούμε και αγκαλιάσουμε τις θετικές αλλά και τις αρνητικές πτυχές και κυρίως να να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας σε κάθε εκδοχή του! 

Ας δούμε μαζί μερικά tips για να νιώθεις όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση

  • Πάρε το χρόνο σου ώστε να συνηδειτοποιήσεις γιατί συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές. Αλλαγές στο σώμα, στο δέρμα, στην εικόνα μας, στη ψυχολογία μας, όλα αυτά γιατί το σώμα μας δουλεύει για να δημιουργήσει μια νέα ζωή. Αυτό αποτελεί ένα θαύμα ! Γι αυτό λέγεται ότι μια γυναίκα σε ενδιαφέρουσα ( εν-Δια-φέρουσα ), δηλαδή ότι φέρει ένα Θεό μέσα της. Όλο αυτό είναι θεϊκό και ξεκινά από σένα.
  • Μην παρασύρεσαι από τα πρότυπα γυναικών που βλέπεις στα social media Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και κάθε εγκυμοσύνη διαφορετική. Μη μπαίνεις στη παγίδα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες γυναίκες αλλά εστίασε στο πως να βελτιώσεις εσένα! Αγάπησε τον εαυτό σου ακριβώς όπως ακριβώς είναι και μη ξεχνάς να του λες καθημερινά καλά πράγματα και να τον επιβραβεύεις. Το αξίζει!
  • Τόνισε τα δυνατά σημεία σου! Τα λεπτά σου πόδια , το στήθος σου,  τα πλούσια μαλλιά σου και γενικά οποιοδήποτε σημείο του σώματος σου αγαπάς! Θαύμασε τα δυνατά σου σημεία. Ανέδειξε αυτά τα χαρακτηριστικά με ρούχα και αξεσουάρ που σε κολακεύουν! Φρόντισε τον εαυτό σου και ασχολήσου με την εικόνα σου!
  • Να θυμάσαι ότι οι αλλαγές είναι προσωρινές. Τίποτα δε διαρκεί για πάντα. Οι αλλαγές μπορεί να μας τρομάζουν αλλά ταυτόχρονα μας ανανεώνουν και μας κινητοποιούν. Ας εστιάσουμε στο παρόν κι ας απολαύσουμε κάθε περίοδο της ζωής μας για όσο διαρκεί. Σύντομα θα την αναπολείς σαν μια όμορφη ανάμνηση!
  • Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Η κίνηση μας δίνει ζωή, μας φτιάχνει τη διάθεση, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Μην βγάλεις την άσκηση από τη ζωή σου κατά την εγκυμοσύνη καθώς τα οφέλη της είναι μοναδικά για σώμα και πνεύμα. Είναι ένας  τρόπος να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Ζήτησε τη συμβουλή του γυναικολόγου σου για το είδος άσκησης που είναι ιδανικό για εσένα.
  • Φάε ισορροπημένα και υγιεινά. Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα ιχνοστοιχεία, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά συμβάλλει στη καλή υγεία της εγκύου αλλά και στη καλή ψυχολογία. Όταν τρώμε σωστά νιώθουμε ανάλαφροι και υγιείς. Και φυσικά διατηρούμε το βάρος που παίρνουμε κατά την εγκυμοσύνη μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα κάτι που είναι σημαντικό τόσο για τη υγεία όσο και για την αυτοπεποίθηση μας.
  • Προσάρμοσε τη ρουτίνα ομορφιάς σου στα νέα δεδομένα και στις νέες ανάγκες της επιδερμίδας σου. Ιδανικά, μπορείς να επισκεφθείς ένα δερματολόγο στην αρχή της εγκυμοσύνης για να αξιολογήσει τις νέες ανάγκες του δέρματος σου, να ελέγξει τις ελιές σου και να σου προτείνει την ιδανική φροντίδα γι αυτή τη περίοδο. Μπορεί για παράδειγμα μια γυναίκα με ξηρό δέρμα πριν την εγκυμοσύνη να εμφανίσει λιπαρότητα και φαγέσωρες κατά τη διαρκείας της όποτε θα πρέπει να αλλάξει και τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιεί. Συμβουλεύσου το φαρμακοποιό η το δερματολόγο σου για τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού και φροντίδας κατά την εγκυμοσύνη. Επιπλέον, φρόντισε να διατηρείς ενυδατωμένο το σώμα σου και να χρησιμοποιείς καθ'ολη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ( συνήθως από το τρίτο μήνα) κρέμα κατά των ραγάδων και φυτικά έλαια για εντατική ενυδάτωση και θρέψη.
  • Έλα κοντά με το σύντροφο σου, φροντίστε τη σχέση σας, απολαύστε τη σεξουαλική σας ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Ανακαλύψτε μαζί με το σύντροφο σας τι είναι ασφαλές και το όχι, ποιες στάσεις είναι βολικές για τη κοιλιά σας και μη συγκρίνετε τη σεξουαλική σας ζωή πριν την εγκυμοσύνη με τη τωρινή κατάσταση. Εστιάστε στη ποιότητα και όχι στη ποσότητα και αντιμετωπίστε αυτό το κομμάτι σαν μια νέα πρόκληση. Το σεξ κρατάει κοντά το ζευγάρι, αποτελεί μια καλή σωματική προετοιμασία για τον τοκετό, σας χαλαρώνει και σας φτιάχνει τη διάθεση. Απολαύστε το με ασφάλεια λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα και μην απογοητεύεστε με τις αλλαγές! Δώστε έμφαση στα θετικά και παραμείνετε δραστήρια. Επειδή όμως κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και η ασφάλεια είναι το πρώτο ζητούμενο ζητήστε λεπτομέρειες από το γιατρό σας για τυχόν περιορισμούς.

Είναι υπέροχο να μάθεις μα αγαπάς τον εαυτό σου σε κάθε εκδοχή του! Να αποδεχθείς τις αλλαγές και τα νέα δεδομένα , να σε φροντίσεις και να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου! Όλα είναι θέμα οπτικής! Χαμόγελα, άσε τις γρίνιες και ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές! Θα δεις ότι όλοι θα σε βλέπουν πιο λαμπερή από ποτέ και κυρίως εσύ! Άλλωστε όταν αγαπάς τον εαυτό σου και είσαι ευτυχισμένη είναι πιο όμορφη από ποτέ!


Αλαφάκη Μίκα

Φαρμακοποιός

Σχόλια