Ρουτίνα ομορφιάς: τα σωστά προϊόντα στη σωστή σειρά


Ποια είναι η σωστή σειρά των προϊόντων περιποίησης για το δέρμα μας; Ας δούμε με τη σειρά όλα τα βήματα για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα κάθε μέρα!

 -Καθαρισμός: το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα! Επιλέγουμε το κατάλληλο καθαριστικό ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Συγκεκριμένα, αν έχουμε λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα προτιμάμε gel για βαθύ καθαρισμό, κανονική, gel η αφρό καθαρισμού και ξηρή επιδερμίδα πιο κρεμωδη καθοριστικά η γαλάκτωμα καθαρισμού. Επιπλέον, δε ξεχνάμε την συχνή και σωστή απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας.

-Toner η mist που φρεσκάρει και ξυπνά το δέρμα: Με αυτό το βήμα η επιδερμίδα αναζωογονείται, προστατεύεται από ρύπους και απομακρύνεται η περίσσεια σμήγματος και η γυαλάδα. 


-Κρεμα ματιών για ενυδάτωση και φωτεινότητα στην ευάλωτη περιοχή γύρω από τα ματια. Εφαρμόστε καθημερινά, πρωί και βράδυ, τη κρέμα ματιών στο κόκαλο με απαλά χτυπηματάκια.


-Serum για εντατική περιποιηση. Τα πλεονέκτηματα των όρων είναι η λεπτόρευστη υφή τους, η ισχυρή δράση και η βαθιά διείσδυση στο δέρμα. Επιλέγουμε το serum ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμιδας μας.


-Κρέμα προσώπου: Είναι η βασική φροντίδα και η ασπίδα για την επιδερμίδα μας. Επιλέγουμε τη κρέμα ημέρα μας με βάση τον τύπο δέρματος και τις αναγκες του δέρματος. Μια πλούσια υφή είναι κατάλληλη για ξηρή επιδερμίδα ενώ μια ελαφριά υφή ενδείκνυται για τη λιπαρή-μικτή επιδερμίδα! Επιπλέον , μπορείτε να επιλέξετε μια φροντίδα ημέρας με αντιηλιακό δείκτη η με χρώμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!


-Αντιηλιακη κρέμα: η πιο σημαντική φροντίδα που προστατεύει το δέρμα από τη πρόωρη γήρανση και τις συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Χρησιμοποιούμε αντιηλιακή φροντίδα χειμώνα-καλοκαίρι! 


Κλεινοντας, θα πρέπει να τονίσουμε τη σημασία της ολοκληρωμένης φροντίδας και της ορθής χρήσης των καλλυντικών για να μας προσφέρουν τα οφέλη που υπόσχονται! Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα ομορφιάς με τη σωστή σειρά για να μπορούν να απορροφηθούν σωστά και να αποδώσουν τα μέγιστα οφέλη στο δέρμα μας! Σχεδιάζουμε τη ρουτίνα ομορφιάς μας με βάση τις δικές μας, προσωπικές ανάγκες και τις συνήθειες μας ώστε να εφαρμόζουμε καθημερινά τα προϊόντα που έχουμε ανάγκη ! Δε χρειάζεται να γεμίσουμε το νεσεσέρ μας με άπειρα προϊόντα που δε χρησιμοποιούμε συστηματικά αλλά να επιλέξουμε σωστά αυτά που ταιριάζουν στη δίκη μας καθημερινότητα μας! Δημιουργήστε τα δικά σας προσωπικά πρωτόκολλα φροντίδας με τη συμβουλή του φαρμακοποιού σας!


Αλαφακη Μικα 

Φαρμακοποιός 

Σχόλια