Τριχόπτωση: Το πλάνο για την αντιμετώπιση της από τη φαρμακοποιό σου



Η τριχόπτωση είναι ένα πολυδιάστατο θέμα με ποικίλες αιτίες. Κληρονομικότητα , στρες, κακή διατροφή, styling είναι μερικές από τις αιτίες. Η λύση για ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα θα πρέπει να είναι ολιστική. Ένα σαμπουάν δε φέρνει τη λύση, καθώς η φροντίδα μαλλιών ξεκινάει πριν το λούσιμο και τελειώνει μετά από αυτό. Η δίκη μου πρόταση για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης περιλαμβάνει :

  • Εξειδικευμένο δυναμωτικό σαμπουάν από το φαρμακείο, με φυτικά εκχυλίσματα (δεντρολίβανο, δαφνέλαιο, κλπ) , αμινοξέα όπως η αργινίνη και αλλά κατοχυρωμένα συστατικά κατά της τριχόπτωσης. Επιλέγουμε ασφαλή και αποτελεσματικά σαμπουάν από το φαρμακείο που σέβονται το τριχωτό της κεφαλής αλλά και το περιβάλλον.
  • Τοπική αγωγή εντατικής φροντίδας που συμβάλλει στην υγεία του τριχωτού και σταθεροποιεί τη τρίχα. Μπορείς να επιλέξεις τονωτικές λοσιόν, αμπούλες η αφρό ανάλογα με τις προτιμήσεις σου! Να είσαι συνεπής στην εφαρμογή της τοπικής αγωγής για να έχεις ορατά και γρήγορα αποτελέσματα.
  • Συμπλήρωμα διατροφής -με αμινοξέα (κυστεινη, μεθειονινη, λύσινη, χολίνη κα) -βιταμίνες του συμπλέγματος Β , βιοτινη, βιταμίνη C και Ε, -μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρος, ψευδάργυρος, χαλκός, μαγνήσιο, οργανικό θείο, ωμέγα λιπαρά οξέα. Αυτά είναι συστατικά που υποστηρίζουν τα μαλλιά και αντιμετωπίζουν τη τριχόπτωση. Θα πρέπει να τα αναζητήσεις σε εξειδικευμένες φόρμουλες που θα βρεις στο Φαρμακείο.
  • Υγιεινή, μεσογειακή διατροφή! Τα μαλλιά μας είναι καθρέφτης της συνολικής υγείας του οργανισμού μας. Γι αυτό θα πρέπει να τροφοδοτούμε τα μαλλιά μας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φρούτα, λιπαρά ψάρια , ελαιόλαδο ,κόκκινο κρέας , ξηροί καρποί και βρώμη είναι μερικές από τις τροφές που συμβάλλουν στη υγεία των μαλλιών.
Κλείνοντας, η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης θέλει συνέπεια, υπομονή και καθημερινή, εντατική φροντίδα. Μην περιμένεις θαύματα από τη πρώτη μέρα και μην επενδύεις σε αναξιόπιστες θεραπείες! Συνδύασε όλα τα παραπάνω και σε τρεις εβδομάδες θα εμφανιστούν τα πρώτα ορατά αποτελέσματα. Ζήτησε τη συμβουλή του φαρμακοποιού σου ή του δερματολόγου σου! 

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός


Σχόλια