Υγιεινές μπάρες με αμυγδαλοβούτυρο και μέλι


Υλικά:

180 γρ. νιφάδες βρώμης


140 γρ. Αμυγδαλόψιχα φιλέ


200 γρ. Berries (cranberry , blueberry, goji Berry) mix very berry megafoods


100γρ. αμυγδαλοβούτυρο Ολα bio


100 γρ. μέλι 


70 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1) Απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης και τα αμύγδαλα σε ταψί φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

2) Βάζουμε το μείγμα από τα berries σε ξύλο κοπής και ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια.

3) Μεταφέρουμε τα berries σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα.

4) Βάζουμε το αμυγδαλοβούτυρο και το μέλι σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

5) Βάζουμε γάντια και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. 

6) Απλώνουμε το τελικό μείγμα  ταψί περασμένο με λαδόκολλα και “πατάμε” με ποτήρι να κολλήσουν καλά τα υλικά σε ομοιόμορφη στρώση. 

7) Καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και πιέζουμε να κολλήσει στην επιφάνεια των υλικών. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σφίξουν οι μπάρες.

8) Κόβουμε προσεκτικά τις μπάρες και τις διατηρούμε στο ψυγείο. 


Αποτελούν το τέλειο καλοκαιρινό σνακ για τη δουλειά ή την παραλία! Θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και θα σας χαρίσει άμεσα ενέργεια χάρη στα superfoods που περιέχει!


Αλαφάκη Μίκα

Φαρμακοποιός

Σχόλια