Κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και φέτα


Τα κολοκύθια αποτελούν μια πολύ θρεπτική τροφή, πλούσια σε νερό, φυτικές ίνες, σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία! Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής κουζίνας και αποτελούν ιδανική πρόταση γι αυτή την περίοδο καθώς ταιριάζουν με ποικιλία τροφών σε sandwich , ζυμαρικά, σαλάτες, πίτες, και αλλά αρτοποιήματα και αποδίδουν τα μέγιστα οφέλη μιας και είναι η εποχή τους!! Γι αυτό διάλεξα να σας παρουσιάσω αυτή την ελαφριά και νόστιμη  συνταγή για κολοκυθόπιτα!


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκυθάκια (7-8 κολοκυθάκια)
1 κρεμμύδι
1 αυγό
100γρ αλεύρι
50 γρ φρυγανιά τριμμένη
200γρ γιαούρτι
300 γρ φέτα
100 γρ γάλα
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:




Μέσα σε ένα σουρωτήρι τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια  αλατίζουμε τα πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους και αφήνουμε για λίγα λεπτά να στραγγίξουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια το κρεμμύδι το γάλα με το αυγό το γιαούρτι τη φέτα το λάδι το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά. Ανάλογα με τη υγρασία που υπάρχει μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω. Τρίβουμε και το κρεμμύδι πάλι στον τρίφτη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό με το γάλα.  Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.





Λαδώνουνε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.





Eλαφριά, πεντανόστιμη, καλοκαιρινή συνταγή από την αγαπημένη μου Tif!! Αξίζει να τη δοκιμάσετε!




Σχόλια