3 Mυστικά για να ξεφουσκώσουμε μετά το γεύμα!


Συχνά, στο φαρμακείο αντιμετωπίζουμε κόσμο που εμφανίζει ένα δυσάρεστο φούσκωμα μετά το φαγητό. Πρόκειται, για μια συχνή ενόχληση που περιγράφεται ως φούσκωμα, πληρότητα ή δυσπεψία. Εκτός, από τα σκευάσματα που προτείνουμε για συμπτωματική αντιμετώπιση και τα συμπληρώματα διατροφής με πεπτικά ένζυμα αυτοί είναι οι 3 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε το δυσάρεστο φούσκωμα μετά το φαγητό.
  1. Μειώστε την πρόσληψη αλατιού και λιπαρών τροφών. Περιορίστε το αλάτι κατά το μαγείρεμα και το σερβίρισμα στο πιάτο καθώς και τις τυποποιημένες τροφές που αποτελούν κρυφές πηγές αλατιού. Αποφύγετε τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά όπως junk food και επεξεργασμένα τρόφιμα.
  2. Φάτε αργά. Η γρήγορη κατάποση της τροφής έχει σαν αποτέλεσμα να καταπίνουμε αέρα, γεγονός που οδηγεί σε φούσκωμα. Είναι σημαντικό να τρώμε αργά και να μασάμε καλά τη τροφή μας για την καλή λειτουργία της τροφής αλλά και για να απολαμβάνουμε το γεύμα μας! Επιπλέον, με αυτό το τρόπο καταναλώνουμε και λιγότερες θερμίδες!
  3. Πηγαίνετε μια βόλτα. Η άσκηση μειώνει τη συσσώρευση του αέρα στο έντερο, που συμβάλλει στο φούσκωμα. Εκτός από τα υπόλοιπα οφέλη που προσφέρει η άσκηση στον οργανισμό μας, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. 
Για να μειώσεις το φούσκωμα και τη δυσπεψία μετά τα γεύματα θα πρέπει να αλλάξεις το τρόπο ζωής και τις διατροφικές σου συνήθειες. Παρόλα αυτά αν δεις ότι το φούσκωμα επιμένει μπορεί να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας και θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γαστρεντερολόγο σου!

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια