Πως φροντίζω τον εαυτό μου μετά την παραλία;

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μας φτιάχνει τη διάθεση! Ξεκινήσαμε τις βόλτες, τα μπάνια, τα παγωτά , τα κοκτείλ με φίλους και ετοιμαζόμαστε για καλοκαιρινές εξορμήσεις! Όλα αυτά τα απολαμβάνουμε με υιοθετώντας νέες συνήθειες και κανόνες για την ασφάλεια όλων μας. Σύμμαχος μας για να παραμείνουμε υγιείς και όμορφες όλο το καλοκαίρι είναι η τήρηση κανόνων υγιεινής και τα προϊόντα ομορφιάς που θα βρούμε στο φαρμακείο! Μετά τις πολλές ώρες στη παραλία ή στην πισίνα δε ξεχνάμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας ώστε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος, το αλάτι, η άμμος, το χλώριο σε μαλλιά και δέρμα.

Ποία βήματα περιποίησης ακολουθώ μετά την παραλία;


  • Σχολαστικό πλύσιμο χεριών και σωστή διαχείριση αξεσουάρ παραλίας: Μόλις επιστρέψετε σπίτι πρέπει να πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας με αντισηπτικό σαπούνι και αλλάξτε τα ρούχα που φορούσατε έξω. Φροντίστε να τινάξετε και να στεγνώσετε τις πετσέτες θαλάσσης και το παρεό σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.
  • Ενυδάτωση σώματος: Μετά το μπάνιο απλώστε στο σώμα σας ένα θρεπτικό γαλάκτωμα after sunγια βαθιά ενυδάτωση και αποκατάσταση του υδρολιπιδικού φραγμού! Αυτή η μικρή συνήθεια θα σας χαρίσει άμεση αίσθηση δροσιάς και ενυδάτωση που διαρκεί όλη μέρα! Ταυτόχρονα, θα καταπραύνει την επιδερμίδα από την ερυθρότητα και τυχόν ερεθισμούς από τον ήλιο.
  • Leave in hair treatment: Οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη UV ακτινοβολία, το αλάτι και η θάλασσα ταλαιπωρούν όχι μόνο το δέρμα μας αλλά και τα μαλλιά μας. Γι αυτό εφαρμόζω 2-3 φορές την εβδομάδα μια κρέμα περιποίησης μαλλιών για ενυδάτωση και επανόρθωση. Μετά το μπάνιο απλώνω τη leave-in θεραπεία  σε νωπά μαλλιά κατά μήκος της τρίχας και διαπερνώντας με τα δάκτυλα για να εφαρμοστεί παντού το προϊόν. Χτενίζω απαλά τα μαλλιά μου και τα αφήνω να στεγνώσουν ή στεγνώνω με πιστολάκι.
  • Φροντίδα ποδιών μετά την ταλαιπωρία της παραλίας: Κάθε φορά που επιστρέφω από την παραλία δε ξεχνάω να φροντίσω τα πόδια μου για να τα διατηρήσω υγιή και μαλακά. Επιλέγω μια πλούσια κρέμα ανάπλασης και ενυδάτωσης για βελούδινα πόδια από το φαρμακείο. Εφαρμόζω τη κρέμα σε όλα τα σκληρά σημεία όπως γόνατα και αγκώνες. Μέρα με τη μέρα το δέρμα μαλακώνει και διατηρείται ενυδατωμένο. Τα συστατικά που αναζητώ στη κρέμα ποδιών είναι γλυκερίνη, πανθενόλη, ουρία, αμυγδαλέλαιο και άλλα.
  • Μάσκα προσώπου για ενυδάτωση και αναζωογόνηση: Οι μάσκες προσώπου προσφέρουν εντατική περιποίηση και άμεσα οφέλη στην επιδερμίδα μας. Γι αυτό το καλοκαίρι, που η επιδερμίδα καταπονείται, είναι η ιδανική εποχή για μάσκες ομορφιάς! Συστατικά όπως ιαματικό νερό, υαλουρονικό οξύ, αλόη, πανθενόλη, μέλι, βούτυρο καριτέ, βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείστε μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης 1-2 φορές την εβδομάδα. Όση ώρα την αφήνετε να δράσει στο δέρμα σας καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε! 

Η υγεία και η ομορφιά δε θέλουν κόπο αλλά τρόπο. Αποτελούν ένα πολύπλοκο ζήτημα που χρειάζεται συνέπεια και ολιστική προσέγγιση. Φέτος, λοιπόν, απολαμβάνουμε το καλοκαίρι που τόσο αγαπάμε χωρίς να ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής για την ασφάλεια όλων μας! Aπολαμβάνουμε τον ήλιο , τη θάλασσα, τους φίλους , τα ταξίδια χωρίς να παραμελούμε την προσωπική μας φροντίδα!


Καλό Καλοκαίρι!
Αλαφάκη ΜίκαΦαρμακοποιός

Σχόλια