4 Healthy Tips για την περίοδο των εξετάσεων, από τη φαρμακοποιό σου!


Αυτή την περίοδο χρειάζεσαι υψηλά επίπεδα ενέργειας , συγκέντρωση, διαύγεια και ηρεμία. Υιοθέτησε υγιεινές συνήθεια κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και θα έχεις σίγουρη επιτυχία.
  1. Επίλεξε συχνά και μικρά γεύματα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Έτσι θα διατηρείς σταθερά τα επίπεδα ενέργειας και θα μείωσης το αίσθημα κόπωσης. Απέφυγε βαριά γεύματα και junk food αυτή τη περίοδο! Κατά τη διάρκεια της μελέτης σου να έχεις μαζί σου υγιεινά snacks που συμβάλλουν στη καλή νοητική λειτουργία όπως berries (μύρτιλλο , κεράσι goji berry cranberry κ.α), ξηρούς καρπούς,  χουρμάδες, δημητριακά, αβγό,μαύρη σοκολάτα. Μη ξεχνάς μα πίνεις αρκετό νερό και πράσινο τσάι.
  2. Βρες τρόπους να διαχειριστείς το στρες ώστε να λειτουργήσει εποικοδομητικά και όχι σε βάρος σου! Να θυμάσαι ότι το stress μειώνει την ενέργεια που χρειάζεται ο εγκέφαλος και μειώνει την απόδοση σου. Όταν νιώθεις ένταση και πίεση , πάρε μια ανάσα και χαλάρωσε! Βάλε πρόγραμμα, κάνε ένα διάλειμμα από το διάβασμα ,όταν το χρειάζεσαι, βάλε μουσική ή κάνε μια βόλτα εκτός σπιτιού, στη φύση για να αποσυμπιεστείς!
  3. Ξεκούραση και ποιοτικός ύπνος! Μπορεί τις προηγούμενες εβδομάδες να διάβαζες μέχρι αργά η να ξενυχτούσε αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζεσαι έναν ήσυχο και ξεκούραστο ύπνο. Ο ύπνος αποτελεί μοναδικό σύμμαχο για καλή νοητική λειτουργία καθώς ο εγκέφαλος, κατά τη διάρκεια του ύπνου, ταξινομεί και επεξεργάζεται τις πληροφορίες που δέχεται. Πριν πέσεις για ύπνο κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, πιες ένα γάλα ή χαλαρωτικό αφέψημα.
  4. Γυμνάσου! Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν προλαβαίνεις να γυμναστείς αλλά τελικά η καθημερινή άσκηση κατά τη διάρκεια τη εξετάσεων θα σου χαρίσει δημιουργικό χρόνο μελέτης. Η άσκηση θα σου φτιάξει τη διάθεση, θα τονώσει τη ψυχολογία σου και θα σου χαρίσει πνευματική διαύγεια και ζωντάνια!
Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι ορισμένο ποσοστό άγχους  είναι αναγκαίο και δημιουργικό ειδικά σε πιεστικές περιόδους όπως η περίοδος των εξετάσεων! Ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και υιοθετώντας αυτές τις μικρές συνήθειες θα πετύχεις ένα χαλαρό σώμα και πνεύμα και θα φτάσεις πιο κοντά στην επιτυχία! Φρόντισε τον εαυτό σου και επικεντρώσου στους στόχους σου!
Καλή επιτυχία!


Σχόλια