Πως θα μαυρίσω με ασφάλεια; 3 Συμβουλές για ακαταμάχητο μαύρισμα

Αδιαμφισβήτητα, ο ήλιος είναι πηγή ζωής! Μας γεμίζει ενέργεια, συμβάλλει στην καλή ψυχολογία,  στην παραγωγή βιταμίνης D και μας χαρίζει αυτό το πολυπόθητο μαύρισμα το καλοκαίρι χάρη στην ενεργοποίηση των μελανοκυττάρων. Ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία έχει και τις αρνητικές πλευρές όπως ηλιακό έγκαυμα, ρυτίδες, κηλίδες, φωτοαλλεργίες, καρκίνο του δέρματος.  Έτσι, για να αντλήσουμε τα οφέλη του ήλιο χωρίς τις βλαβερές του συνέπειες θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές!! Στόχος μας είναι μια υγιής, λαμπερή επιδερμίδα χωρίς να θυσιάζουμε την ομορφιά και το μαύρισμα μας!


 Ποια είναι τα 4 βήματα για όμορφη, μαυρισμένη και υγιή επιδερμίδα;
  • Αντιηλιακο με συστατικά που ενεργοποιούν το μαύρισμα: Ένας μεγάλος μύθος είναι ότι όταν φοράμε αντηλιακό δεν μαυρίζουμε! Αντίθετα, επιλέγοντας το κατάλληλο αντιηλιακό , εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά , αποκτάμε ένα σταδιακό, λαμπερό μαύρισμα , μεγαλύτερης διαρκείας και ταυτόχρονα προστατεύουμε το δέρμα μας από τη φωτογηρανση και τις δυσχρωμιες! Κανείς δε θέλει ένα μαυρισμένο δέρμα γεμάτο κηλίδες και ρυτίδες! Σας προτείνω ένα αντιηλιακό υψηλής προστασίας από το φαρμακείο, που να προστατεύει από UVA και UVB ακτινοβολία( υψηλό SPF και PPD δείκτη), εμπλουτισμένο με β-καροτένιο, βιταμίνη Ε ή αντηλιακό λάδι προστασίας με καροτέλαιο και λάδι καρύδας για επιτάχυνση του μαυρίσματος, λείανση και αντιοξειδωτική προστασία.
  • Ενυδάτωση μετά το μπάνιο για βαθύ μαύρισμα με διάρκεια: Κάθε φορά μετά την ηλιοθεραπεία δεν ξεχνάμε να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας! Έτσι, ενισχύουμε τον επιδερμικό φραγμό, διατηρούμε την υγιή όψη της και το μαύρισμα δείχνει πιο όμορφο! Είναι καλύτερο να επιλέξουμε ένα προϊόν after sun ή body butter παρά ένα απλό body lotion, διότι τα προϊόντα αυτά έχουν πιο ενισχυμένες συνθέσεις σε ενυδατικούς και επανορθωτικούς παράγοντες!
  • Τακτική Απολέπιση: Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων προάγει την κυτταρική αναγέννηση της επιδερμίδας! Έτσι, ανανεώνεται η όψη του δέρματος, γίνεται πιο λεία και το μαύρισμα διαρκεί περισσότερο! Φρόντισε να κάνεις απολέπιση με ήπιο απολεπίστικό gel πριν βγεις για τα καλά στις παραλίες!
  • Συμπλήρωμα διατροφής με β-καροτένιο:  Το Β- καροτένιο είναι μια προβιταμίνη Α, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλει στην καλή υγεία του δέρματος! Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό με το αντιηλιακό μας καθώς προφέρει αντιοξειδωτική προστασία εκ των έσω και προάγει ένα υγιές και λαμπερό μαύρισμα χωρίς σημάδια γήρανσης!

Στόχος μας είναι ένα υγιές, φυσικό μαύρισμα και θα το πετύχουμε φροντίζοντας το δέρμα μας με τα κατάλληλα προϊόντα και όχι σαμποτάροντας το! Αυτό το καλοκαίρι ασφάλεια και ομορφιά πάνε μαζί!

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια