H καλή μέρα από το πρωί.... φαίνεται ή φτιάχνεται;



Είναι κάποιες ημέρες που ξυπνάς και όλα πηγαίνουν καλά ως δια μαγείας! Ακούς το ξυπνητήρι στην ώρα σου, βρίσκεις εύκολα τι θα φορέσεις και ξεκινάς χαρούμενη για τη δουλειά. Στο δρόμο δε βρίσκεις μποτιλιάρισμα, το ραδιόφωνο παίζει το αγαπημένο σου τραγούδι και φτάνεις στην δουλειά on time. Σας θυμίζουν κάτι αυτές οι μέρες; Συμβαίνει κάτι "μαγικό" και φαίνεται όλα να  "λειτουργούν" ή τελικά είμαστε εμείς που φτιάχνουμε τη μέρα μας με τη διάθεση και τις επιλογές μας;

Τελικά, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται; 

Έχω καταλήξει ότι εμείς ίδιοι διαμορφώνουμε την πορεία της ημέρας μας και τελικά τη ζωή μας ολόκληρης. Κάποια πρωινά είναι ταλαιπωρία ενώ κάποια άλλα είναι απόλαυση! Όταν ξεκινάμε την ημέρα μας με γκρίνια και νεύρα είναι επόμενο να προκαλούμε αρνητικές εμπειρίες! Εδώ ισχύει ο νόμος της έλξης και πιστέψτε με έχει πολύ μεγάλη δύναμη! Είναι γεγονός ότι όταν είμαστε θετικοί προκαλούμε θετικά αποτελέσματα ενώ αντίθετα ο αρνητισμός φέρνει δυσκολίες και  ατυχίες στη καθημερινότητα, μικρές ή μεγάλες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε ο εαυτό μας και να έχουμε και τις κακές μας στιγμές! Είναι λογικό κάποιες μέρες να μην έχουμε κέφι, αλλά αυτό δε πρέπει να μας παίρνει από κάτω και να μας παρασύρει σε μια αλυσίδα αρνητικών συναισθημάτων! Εδώ έρχεται η έννοια της συναισθηματικής νοημοσύνης, την οποία πρέπει να αναπτύξουμε. Να μάθουμε δηλαδή, να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα μας, να τα διαχειριζόμαστε και να τα χρησιμοποιούμε προς όφελος μας. Έτσι, θα είμαστε σε θέση να φτιάχνουμε τη μέρα μας όπως ακριβώς θέλουμε και να μην αφήνουμε τις αναποδιές να μας καταβάλλουν! Αν δοκιμάσετε να φτιάξετε μια όμορφη ρουτίνα το πρωί οι πιθανότητες να έχετε μια υπέροχη μέρα συνολικά είναι με το μέρος σας! Επενδύστε στη πρωινή ρουτίνα, εντάσσοντας μικρές συνήθειες που σας ευχαριστούν. Βελτιώνοντας τα πρωινά μας βελτιώνουμε τις μέρες σας.

Γι αυτό πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας! Η καλή μέρα σίγουρα φτιάχνεται  από συνειδητές επιλογές. Οι αρχιτέκτονες της ημέρας μας είμαστε εμείς!

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Βάλε ξυπνητήρι 10 λεπτά νωρίτερα, σήκω από το κρεβάτι με χαμόγελο, σταμάτα να βιάζεσαι, κάνε πέντε λεπτά διαλογισμό, ετοίμασε τα ρούχα σου από το προηγούμενο βράδυ, επικεντρώσου σε μια ασχολία τη φορά, κατέβασε ταχύτητα και βάλε προτεραιότητες!! Μη σου ακούγονται πολλά και ανέφικτα τα παραπάνω, πρόγραμμα θέλει και ενσυνειδητότητα σε κάθε κατάσταση. Οργάνωσε τη μέρα σου με ηρεμία και επένδυσε στην άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή! Και φυσικά κάθε μέρα να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου και γι αυτούς που αγαπάς! Κάθε μέρα μπορεί να είναι η αγαπημένη σου μέρα, αρκεί να το αποφασίσεις! 

Κλείνοντας, σας παραθέτω ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα του  John C. Maxwell, το οποίο αξίζει να εφαρμόσουμε στη πράξη, η τουλάχιστον να το προσπαθήσουμε!



Σχόλια