Ηealthy Πρωινό: Sugar free Pancakes με βρώμη και μπανάνα


Αυτή η συνταγή για pancakes είναι από τις αγαπημένες μου γιατί είναι πολύ γευστική και περιέχει δύο τροφές  που ωφελούν πολύ την υγεία μας:
βρώμη και μπανάνα! 
Η βρώμη αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες, άρα είναι μία εξαιρετική πηγή ενέργειας για το σώμα μας. Περιέχει μικρή ποσότητα πρωτεΐνης, αλλά και καλών λιπαρών. Επίσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Aκόμη, περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο.
Η μπανάνα είναι γνωστό ότι αποτελεί καλή πηγή καλίου, μαγνησίου, βιταμίνης Β6, B12 και βιταμίνης C.
Ο συνδυασμός των δυο αυτών εξαιρετικών τροφών αποτελεί τέλεια επιλογή για το πρωινό μας! Aποτελούν ιδανικό πρωινό για τα παιδιά! 

YΛΙΚΑ:

50 g Νιφάδες Βρώμης
1 Αυγό
1 Μπανάνα
150ml Γάλα χαμηλών λιπαρών

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Συνεχίζουμε, λιώνοντας την μπανάνα με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το αυγό και το γάλα. Αναμιγνύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Έτοιμο το μείγμα για τα pancakes. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα ηλιέλαιο. Ρίχνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι. Έπειτα μόλις εμφανιστούν οι φυσαλίδες το γυρνάμε πλευρά.  Αφήνουμε περίπου 2 λεπτά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
Έτοιμα τα pancakes βρώμης-μπανάνας!

*Αν το μείγμα μας βγει αραιό μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ποσότητα βρώμης

Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και χουρμάδες! Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε με φυστικοβούτυρο και φρέσκια μπανάνα.


Eυχαριστώ Τσαμπίκα!!! Πόσο μου άρεσε αυτή η υγιεινή, εύκολη, sugar free εκδοχή για τα αγαπημένα μου pancakes! Ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μας γεμίζει ενέργεια και είναι κατάλληλο για όλους!

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια