#μένουμε_σπίτι και ανακαλύπτουμε την αξία της καθημερινής άσκησης


Μένουμε σπίτι και κάνουμε την άσκηση καθημερινή  συνήθεια. Το γεγονός ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών δε σημαίνει ότι πρέπει να αμελούμε την καθημερινή άσκηση για να παραμείνουμε σε φόρμα και να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας και μετά την καραντίνα.
Η άσκηση είναι σημαντική για τη διατήρηση σωματικού βάρους αλλά και για την καλή υγεία του οργανισμού, ψυχική και σωματική. Ενδυναμώνει τους μυς, βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την καρδιά και τους πνεύμονες. Αποτελεί ελιξίριο νεότητας και προστατευτικό παράγοντα από πολλές νόσους. Ακόμα κι αν έχεις χρόνια να γυμναστείς είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις τώρα τη γυμναστική. 

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι άσκησης για να διαλέξεις το ιδανικό για εσένα και το σώμα σου! Ας δούμε μερικές επιλογές!

  • Κάνε σχοινάκι. Είναι μια δυναμική, αεροβική άσκηση που θα σε κάνει να λαχανιάσεις από τα πρώτα λεπτά. Βρες τον κατάλληλο χώρο για σχοινάκι και αύξησε προοδευτικά το χρόνο άσκησης. Κάνοντας σχοινάκι τακτικά ενδυναμώνεις την αναπνοή σου και τη καρδιά σου, καίγοντας ταυτόχρονα θερμίδες. Όσο κάνεις εξάσκηση τόσο θα αυξάνεται η αντοχή σου! Δοκίμασε το!
  • Κάνε Σανίδα: Η άσκηση που δυναμώνει τον κορμό και τη κοιλιά. Δώσε έμφαση στη σωστή στάση σώματος και επικεντρώσου στους μυς της κοιλιάς και μη σπας τη μέση σου! Μπορείς να ξεκινήσεις με 20'' και να αυξάνεις προοδευτικά το χρόνο χτίζοντας μέρα με τη μέρα το προσωπικό σου ρεκόρ. 
  • Βόλτα με το ποδήλατο.Αυτή είναι η αγαπημένη μου άσκηση. Το ποδήλατο σε εξωτερικό χώρο, ειδικά κοντά στο πράσινο και τη θάλασσα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και ταυτόχρονα φτιάχνει τη διάθεση. Ο καθαρός αέρας και η εναλλαγή εικόνων προσφέρουν ψυχική ισορροπία και μείωση της έντασης και του στρες. Επιπλέον, η ποδηλασία ενδυναμώνει το μυοσκελετικό σύστημα, βελτιώνει την ισορροπία και συμβάλλει στη καύση λίπους. 
  • Γρήγορο περπάτημα. Μπορείς να ξεκινήσεις βαδίζοντας ζωηρά ή κάνοντας χαλαρό τζόκινγκ και σταδιακά να αυξήσεις το μήκος της διαδρομής και τη διάρκεια της άσκησης σας. Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος θα πρέπει να κάνουμε τζόκινγκ σε γρήγορο ρυθμό για τουλάχιστον 45 λεπτά , 3 φορές την εβδομάδα.
  • Αεροβική άσκηση στο σπίτι. Μπορεί να ακολουθήσεις κάποιο βίντεο από αυτά που κυκλοφορούν στο You Tube. Mε την αεροβική άσκηση αυξάνεις τη μυική δύναμη και καις θερμίδες. Ξεκίνα με 10λεπτά ή 15 λεπτά προγράμματα και σταδιακά ξεκίνα 30 λεπτα ή 40λεπτα προγράμματα υψηλότερου βαθμού δυσκολίας.
  • Ξεκίνα το χορό. Aποτελεί πολύ καλή αεροβική άσκηση και μια μορφή άσκησης που χαρίζει ευεξία και φτιάχνει τη διάθεση. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική δυνατά και βγάλε όλη την ενέργεια από μέσα σου!


Μη σταματάτε να κινήστε!!! Είτε στο σπίτι είτε σε εξωτερικό χώρο, τηρώντας πάντα τις οδηγίες, νιώστε ευγνωμοσύνη που κινείστε και κάντε την άσκηση μέρος της καθημερινότητας σας! Aκόμα κι αν έχετε καιρό να γυμναστείτε, ακόμα κι αν σας φαίνεται βουνό μη το αναβάλλετε άλλο! Ξεκινήστε σήμερα την άσκηση και κάντε την τρόπο ζωής. 'Έτσι, θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, την εικόνα σας και τη ψυχολογία σας!

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός


Σχόλια