Καθημερινά μυστικά ευεξίας!


  • Ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα πρωινό ντους. Η αίσθηση του νερού σε συνδυασμό με ένα τονωτικό αφρόλουτρο θα ξυπνήσει σώμα και πνεύμα! Ένα αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών αποτελεί τέλεια επιλογή για το πρωινό ντους!
  • Κάνε πρωινό stretching. Το stretching αφυπνίζει τους μυς και αποσυμπιέζει από την ένταση και το στρες. Λίγα λεπτά αρκούν για να νιώσεις όμορφα μετά το πρωινό ξύπνημα.
  • Επένδυσε σε ένα θρεπτικό πρωινό. Τροφοδότησε τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν ενέργεια και θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της ημέρας.
  • Πάρε προβιοτικά! Aποτελούν ένα μοναδικό σύμμαχο υγείας που ενισχύει μεταβολικές, πεπτικές και ανοσοποιητικές λειτουργίες και είναι απόλυτα ασφαλή.
  • Κάνε ένα διάλειμμα μέσα στη μέρα και πάρε βαθιές ανάσες. Το να κάνουμε ένα διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας είναι ζωτικής σημασίας για να παραμένουμε θετικοί και παραγωγικοί. 
  • Πιές πολύ νερό: Είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία μας καθώς είναι γνωστό ότι συμβάλλει σε πολλές ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού μας! Παράλληλα, η κατανάλωση νερού συντελεί στην καλή υγεία και ελαστικότητα του δέρματος και αποτελεί μυστικό αντιγήρανσης.
  • Άφησε το κινητό στην άκρη το βράδυ πριν κοιμηθείς. Λίγες ώρες πριν πέσεις για ύπνο κάνε μια "μικρή απεξάρτηση" από solial media, κινητά και tablet και γενικά από οτιδήποτε προκαλεί ένταση και stress. Θα δεις ότι αυτή η συνήθεια θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να απολαύσεις ένα πιο ποιοτικό ύπνο.
  • Φρόντισε κάθε μέρα να κάνεις ένα τουλάχιστον πράγμα που αγαπάς!! Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά, υποχρεώσεις και προθεσμίες αλλά και να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν. Ένα αγαπημένο γεύμα, μια συνάντηση με φίλους, το αγαπημένο σου χόμπι, μια βόλτα στη θάλασσα η οποιαδήποτε άλλη συνήθεια απολαμβάνεις. Επίλεξε ένα από αυτά κάθε φορά και μην αφήνεις να φεύγει ούτε μια μέρα χωρίς να κάνεις κάτι που σου προκαλεί χαρά και ευεξία!!
Η υγεία, η ευεξία και η μακροβιότητα δεν αποτελούν άπιαστο όνειρο! Θα τις κατακτήσεις υιοθετώντας καθημερινά υγιεινές συνήθειες  και αλλάζοντας τη ρουτίνα σου! Ξεκίνα σήμερα!


Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια