Τα καλύτερα snack για να διατηρήσουμε το βάρος μας!



Tα καλύτερα snack είναι αυτά που περιέχουν θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά και μας προσφέρουν "ωφέλιμες¨ θερμίδες. Μια καλή συμβουλή είναι να προτιμάμε ακατέργαστες, ωμές τροφές και όχι επεξεργασμένα, συσκευασμένα τρόφιμα για ενδιάμεσο σνακ. 
Μερικές επιλογές είναι: 
  • Ξηροί καρποί: Eπιλέγουμε ωμά και ανάλατα αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, φιστίκια, κάσιους. Είναι πλούσια σε ωφέλιμα λιπαρά, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες που θα σας ικανοποιήσουν το αίσθημα πείνας ανάμεσα στα γεύματα.
  • Γιαούρτι: Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου. Μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα φρούτα και μέλι για επιπλέον γεύση.
  • Ωμά λαχανικά ή φρούτα: Επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά εποχής, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που προκαλούν κορεσμό χαρίζοντας θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας. Απολαμβάνουμε σκέτα, με γιαούρτι ή κάποιο άλλο χειροποίητο dip, πχ γουακαμόλε.
  • Τυρί με χαμηλά λιπαρά: Ιδανική επιλογή αποτελεί το τυρί cottage, που συνδυάζεται τέλεια με φρέσκα φρούτα όπως ανανάς, ροδάκινα, βερίκοκα για ένα δροσερό και θρεπτικό σνακ το καλοκαίρι. Επίσης η φέτα περιέχει χαμηλότερα λιπαρά σε σχέση με άλλα τυριά και μαζί με καρπούζι είναι ένα σούπερ υγιεινό καλοκαιρινό σνακ .
  • Μαύρη Σοκολάτα: Θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για γλυκό χωρίς να σας δώσει περιττές θερμίδες. Επιλέγουμε σοκολάτα με κακάο > 70%, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, μαγνήσιο , χαλκό, μαγγάνιο και ωφέλιμα λιπαρά. 'Ένα σνακ με πολλά οφέλη για την υγεία που μας τονώνει χωρίς να μας γεμίζει θερμίδες.
  • Βραστά αυγά: Μια άριστη πηγή πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών είναι τα βραστά αυγά. Βράστε μερικά αυγά το πρωί και βάλτε τα στο ψυγείο για να έχετε ένα έτοιμο σνακ κάθε φορά που το χρειάζεστε.
  • Σπιτικές μπάρες χωρίς ζάχαρη με δημητριακά, βρώμη, ξηρούς καρπούς, φυτικοβούτυρο, ταχίνι, αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα αποτελούν τέλεια επιλογή για ένα θρεπτικό, ενδιάμεσο σνακ που το παίρνουμε παντού μαζί μας.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι τροφές που καταναλώνουμε καθορίζουν την κατάσταση υγείας του οργανισμού μας γι αυτό είναι σημαντικό να χαρίζουμε στο σώμα μας τρόφιμα με υψηλή θρεπτική αξία. Αποφεύγουμε οτιδήποτε τυποποιημένο και προτιμάμε ωμά, φρέσκα τρόφιμα. Είναι σημαντικό να πίνουμε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και να επιλέγουμε υγιεινά σνακ που θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε καλύτερα την πείνα και να διατηρήσουμε το βάρος μας στα επιθυμητά επίπεδα.

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια