Πέννες Ολικής Άλεσης με Πέστο Αβοκάντο Αλλιώς



Το αβοκάντο αποτελεί μια από τις πιο θρεπτικές τροφές, που προσφέρει στον οργανισμό μοναδικά οφέλη και προάγει την ομορφιά και την υγεία. Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και καροτινοειδή, βιταμίνες K, C, Ε, συστατικά με καρδιοπροστατευτική, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Η κατανάλωση αβοκάντο υποστηρίζει την υγεία του δέρματος και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης. 'Έχει ουδέτερη, βουτυρώδη γεύση κι έτσι ταιριάζει σε πολλές συνταγές για snack, σαλάτες, σάλτσες, smoothies. Επιπλέον, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες το αβοκάντο αποτελεί σύμμαχο ενάντια στη παχυσαρκία και τον διαβήτη χάρη στο συστατικό Avocatin B (Avo B).
Οι σπόροι κάνναβης είναι πλούσιοι στα απαραίτητα για τον οργανισμό λιπαρά οξέα, Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6. Περιέχουν μαγνήσιο, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση καλής υγείας ιδίως σε περιόδους αυξημένου άγχους. Περιέχουν μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, κάλιο, και σίδηρο. Οι σπόροι κάνναβης αποτελούν επίσης μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε. Η χαμηλή περιεκτικότητα τους σε υδατάνθρακες τους καθιστούν κατάλληλους και για διαβητικούς. Οι σπόροι κάνναβης δεν περιέχουν γλουτένη. Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή για πέστο αβοκάντο με σπόρους κάνναβης που μπορεί να καταναλωθεί σαν ντιπ ή σαν σάλτσα για μακαρόνια.



Συστατικά:


2 Αβοκάντο
1 ματσάκι φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
1/2 κούπα σπόροι κάνναβης
1/2 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Παρμεζάνα



Διαδικασία: 

Bράζουμε τις πέννες ολικής άλεσης σύμφωνα με τις οδηγίες. Βάζουμε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, σπόρους κάνναβης, αβοκάντο, χυμό λεμονιού, σκόρδο, αλάτι και τα αναμειγνύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και την παρμεζάνα και χτυπάμε ακόμα λίγο μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με πιπέρι και φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού για άρωμα και χρώμα.
Μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας!
Δοκιμάστε την!

Βρείτε τους σπόρους κάνναβης εδώ: https://tinyurl.com/wjtxrdm
Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια