Time to glow:Συμβουλές για να είστε λαμπερή τις γιορτές!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη και χαρούμενη γιορτή του χρόνου. Ακόμα κι αν κάποιους από εσάς σας πιάνει μελαγχολία το σίγουρο είναι ένα! Όλοι και όλες ανεξαρτήτως ηλικίας θέλουμε να ακτινοβολούμε και να είμαστε η πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού μας την εορταστική περίοδο!! Οικογενειακά τραπέζια, ρεβεγιόν, συναντήσεις και έξοδοι με φίλους, γιορτινά ραντεβού με το σύντροφό μας, shopping με φίλες είναι περιστάσεις που θέλουμε να δείχνουμε ακαταμάχητες και να κερδίζουμε τις εντυπώσεις!

Ποια είναι τα μυστικά για να φαινόμαστε ξεκούραστες, φρέσκες και ελκυστικές σε όλες μας τις γιορτινές εμφανίσεις....παρά την απαιτητική καθημερινότητα;


  • Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για ένα συμπλήρωμα διατροφής με Βιταμίνη Ε! Πρόκειται για την κατεξοχήν βιταμίνη της αντιγήρανσης που απαλύνει την όψη των ρυτίδων και προάγει την αναγέννηση της επιδερμίδας. Παράλληλα, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οξείδωση και πρόωρη γήρανση και μειώνει τα αποτυπώματα του τρόπου ζωής στο δέρμα. Σαν αποτέλεσμα το δέρμα ανακτά τη χαμένη του λάμψη και δείχνει πιο ξεκούραστο!
  • Mασάζ με πολύτιμα έλαια! Το μασάζ ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει τους μυς του προσώπου. Όταν οι μαλάξεις γίνονται με θρεπτικά, φυτικά έλαια μεγιστοποιούνται τα αποτελέσματα. Το δέρμα δείχνει άμεσα πιο αναζωογονημένο και σφριγηλό. Σας προτείνω να κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις κάθε βράδυ με έλαιο καρύδας, argan oil, λάδι από σταφύλι, αμυγδαλέλαιο ή άλλο πολύτιμο έλαιο. Tα φυτικά έλαια αποτελούν ένα μοναδικό μυστικό ομορφιάς που προσφέρει βαθιά θρέψη. Αποτελούν ιδανική πρόταση για την ώριμη επιδερμίδα. Η όλη διαδικασία απαιτεί από εσάς μόνο 5 λεπτά και το επόμενο πρωί η εικόνα της επιδερμίδας σας θα σας αποζημιώσει! Το μασάζ δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως το φυσικό botox αφού ενεργοποιεί τους μυς και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος ορατά!!
  • Mάσκες προσώπου 1-2 φορές την εβδομάδα. Αναζητήστε στη μάσκα σας συστατικά όπως Βιταμίνη C, E, ρόδι, υαλουρονικό οξύ, συνένζυμο Q10 και άλλες υπερτροφές που τροφοδοτούν άμεσα το δέρμα με πολύτιμα συστατικά και χαρίζουν ζωντάνια. Ιδιαίτερα δημοφιλείς και αποτελεσματικές είναι οι μάσκες overnight που μένουν στο δέρμα καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας και προσφέρουν τα μοναδικά οφέλη τους. 
  • Booster πριν από την εφαρμογή της κρέμας!!! Πρόκειται για το πιο αγαπημένο, πολυχρηστικό προϊόν περιποίησης που ενδυναμώνει την επιδερμίδα και αναβαθμίζει την καθημερινή φροντίδα. Ενισχύοντας τη καθημερινή σου φροντίδα με ένα booster προσφέρεις μοναδικά οφέλη στην επιδερμίδα σου, η οποία θα δείχνει μέρα με τη μέρα πιο νεανική και φρέσκια. Στο φαρμακείο θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από booster με βιταμίνες, πεπτίδια και άλλα αντιγηραντικά συστατικά!
  • Επίλεξε προσεκτικά τη φροντίδα νύχτας για την επιδερμίδα σου. Το βράδυ η επιδερμίδα ανασυγκροτείται, είναι πιο δεκτική και απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά. Γι αυτό το λόγο προτιμήστε μια κρέμα νύχτας με ήπια οξέα ή ρετινόλη που προσφέρουν ήπια απολέπιση και ενεργοποιούν την κυτταρική αναγέννηση. Αν επιλέξετε την κατάλληλη φροντίδα νύχτας από το πρώτο πρωινό η επιδερμίδα σας θα είναι ανανεωμένη και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας πιο ξεκούραστα.
  • Εντατική φροντίδα σε μάτια και χείλη. Είναι οι πιο ευαίσθητες ζώνες του προσώπου και ταυτόχρονα τα πιο δυνατά μας χαρακτηριστικά. Αυτή την περίοδο μπορείς να χρησιμοποιήσεις αναζωογονητικά patch ματιών από το φαρμακείο για ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα. Να θυμάσαι ότι η περιοχή των ματιών είναι αρκετά εύθραυστη και θα πρέπει να είναι πάντα ενυδατωμένη για να μη μαρτυρά την κούραση σου. Φροντίζοντας την περιοχή με τα κατάλληλα προϊόντα εφαρμόζεται καλύτερα το concealer και η όψη μας δείχνει πιο φρέσκια! Επίσης, μη ξεχνάς τα χείλη σου που είναι εκτεθειμένα το χειμώνα και σκάνε εύκολα! Για να δείξει όμορφα το καινούργιο σου κραγιόν πρέπει τα χείλη σου να είναι καλά ενυδατωμένα. Γι αυτό προτείνω ένα scrub χειλιών για απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και ένα θρεπτικό balm για ενυδάτωση και επανόρθωση. Έτσι, προετοιμάζεις τα χείλη σου για την εφαρμογή κραγιόν και αναδεικνύεις τη φυσική τους ομορφιά! 
  • Η σωστή επιλογή foundation κάνει τη διαφορά! Η επιδερμίδα σου είναι μοναδική γι αυτό θα πρέπει να είναι μοναδικά και τα προϊόντα που εφαρμόζεις σε αυτή. Επίλεξε ένα υποαλλεργικό, μη φαγεσωρογόνο make up υψηλής ανοχής από το φαρμακείο. Το ιδανικό foundation είναι αυτό που προσφέρει υψηλή κάλυψη και ταυτόχρονα περιποιείται την επιδερμίδα σου. Για extra λάμψη σου προτείνω να  αναμείξεις το make up  σου με μια κρέμα που περιέχει πέρλες λάμψης ή μια σταγόνα από ιριδίζον λάδι. Έτσι, η επιδερμίδα σου θα δείχνει πιο φωτεινή και ζωηρή!
  • Το σωστό κραγίον είναι αυτό που θα απογειώσει το μακιγιάζ τις γιορτές! Αφού προετοιμάσουμε τα χείλη μας, όπως ανέφερα παραπάνω, ήρθε η ώρα να διαλέξουμε το ιδανικό κραγιόν για τις γιορτινές εμφανίσεις μας. Το φαγητό, το ποτό και οι πολύωρες βόλτες απαιτούν ένα longstay κραγιόν που παραμένει αναλλοίωτο όλη μέρα!! Επιλέγουμε ένα κραγιόν με απαλή, ενυδατική σύνθεση, ένταση στο χρώμα και μεγάλη αντοχή και διάρκεια για να μη χρειάζεται συνεχή ανανέωση! Όσον αφορά το χρώμα, όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου είναι all time classic επιλογή για την εορταστική περίοδο! Έτσι, θα δείχνετε sexy και ακαταμάχητη τόσο στις πρωινές όσο και στις βραδινές εμφανίσεις! 

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι η μείωση του stress, η ξεκούραση, η σωστή διατροφή και ο επαρκής, ποιοτικός ύπνος είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι ομορφιάς. Συνδυάστε αυτούς τους παράγοντες με τα παραπάνω tips λάμψης και θα εντυπωσιάσετε! Αυτές τις γιορτινές ημέρες, αφήστε τις δικαιολογίες και αφιερώστε στον εαυτό σας λίγο παραπάνω χρόνο για φροντίδα! Επενδύστε σε προϊόντα περιποίησης από το φαρμακείο που ενισχύουν τις αναπλαστικές και μεταβολικές λειτουργίες του δέρματος και χαρίζουν ακαταμάχητη λάμψη! Ανακαλύψτε τα πιο hot προϊόντα ομορφιάς που εμπιστεύονται δερματολόγοι και make up artist και αναδείξτε τη ξεχωριστή ομορφιά σας! Το αξίζετε!!!

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια