5 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΣ ΥΓΙΗ ΚΑΙ JUICY!



Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα χείλη μας σκάνε τόσο εύκολα με την αλλαγή θερμοκρασίας και εποχής; Τα χείλη μας δεν διαθέτουν σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι αποτελούν πηγή υγρασίας. Έτσι, σκάνε εύκολα και ξεφλουδίζουν με το κρύο και την αλλαγή καιρού. Ανάλογα με την εποχή και το τροπο ζωής, έχουν την τάση να εμφανίζουν σκασίματα, ερεθισμούς και ξηρότητα. Αποτελούν μια ευαίσθητη ζώνη του προσώπου που χρειάζεται εντατική φροντίδα όλες τις εποχές!  Τα χείλη αποτελούν το πιο δυνατό σημείο για τη γυναικα και σύμβολο θηλυκότητας! Γι αυτό οφείλουμε να τα περιποιούμαστε καθημερινά.

5 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΣ ΥΓΙΗ
  1. Πιείτε αρκετό νερό. Η ενυδατωση εκ των έσω θα χαρίσει στα χείλη σας την υγρασία που χρειάζονται κι έτσι θα δείχνουν πιο `γεμάτα` και υγιή.
  2. Απλωστε στα χείλη σας μερικες σταγόνες αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας. Η μαλακτική τους δράση και τα πολύτιμα συστατικά τους χαρίζουν στα χείλη απαλότητα και προστασια από εξωτερικούς παράγοντες.
  3. Απλώστε  μερικές φέτες αγγουριού στα χείλη σας και αφήστε για μερικά λεπτά, για άμεση ενυδατωση και αναζωογόνηση. Αυτή η  κίνηση είναι  πιο ευκολη, φυσική και αποτελεσματική θεραπεία  για τα χείλη με άμεσα αποτελέσματα!
  4. Χρησιμοποιείστε αρκετές φορές την ημέρα ένα θρεπτικό, επανορθωτικό lip balm από το φαρμακείο. Αν χρησιμοποιείτε ματ κραγιόν μετα το ντεμακιγιάζ εφαρμόστε ενυδατικό lip balm για αποκατάσταση της χαμένης υγρασίας. Αναζητήστε στο lip balm σας συστατικά όπως βούτυρο καράτε, λάδι jojoba, αλόη, βιταμίνη Ε , πανθενόλη.
  5. Απολέπιση για υγιή και απαλά χείλη. Μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας σπιτικά diy scrub η να επιλέξετε ένα scrub χειλιών από το φαρμακείο. Η τακτική απολέπιση των χειλιών απομακρύνει τα νεκρά κυτταρα, φέρνει στη επιφάνεια υγιή και ενυδατωμενα κύτταρα και χαρίζει ομοιόμορφη υφή και λαμπερή όψη! Έτσι, τα χείλη δείχνουν ζουμερά και λεία και τα κραγιόν απλώνονται εύκολα και ομοιόμορφα!
Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι τα χείλη μας έχουν ανάγκη από εντατική φροντίδα κάθε εποχή καθώς αποτελούν μια πολύ ευαίσθητη ζώνη του προσώπου μας! Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες και δείτε τα χείλη σας να ανανεώνονται! Και μη ξεχνάτε ότι τα περιποιημένα χείλη γίνονται ακαταμάχητα όταν συνοδεύονται από ένα μεγάλο, αληθινό χαμόγελο! Φροντίστε να χαμογελάτε! 

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιος

Σχόλια