Super Θρεπτικές Μπάρες με φυστίκοβουτυρο και κινοα

Η κινόα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, πηγή πλήρους πρωτεΐνης, λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών. Δεν περιέχει γλουτένη κι έτσι είναι αρκετά εύπεπτη και κατάλληλη για όσους ακολουθούν διατροφή χώρις γλουτένη.

Συνταγή για μπάρα με κινόα και φυστικοβούτυρο:


Υλικά

180 γρ. φυστικοβούτυρο

200 γρ. μέλι

100 γρ. ποπ κινόας

160 γρ. βρώμη

40 γρ. αμύγδαλα ψημένα σε φέτες

30 γρ. καρύδι τριμμένο

20 γρ. ψίχα ηλιόσπορου

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο με το μέλι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά με ένα κουτάλι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ποπ κινόας, τη βρώμη, τα αμύγδαλα τα καρύδια και την ψίχα ηλιόσπορου

Βάζουμε γάντια και αδειάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα στο μπολ και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Θέλουμε να καλυφθούν όλα τα στερεά υλικά με το μείγμα μέλι-φυστικοβούτυρο.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο από ένα ταψάκι 40 x 30 εκ.

Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος, περίπου 1 εκ. σε όλη την επιφάνεια του το μείγμα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο.

Αφήνουμε τουλάχιστον 5 ώρες -ή καλύτερα όλη τη νύχτα- να σφίξει το μείγμα.
Αφαιρούμε από το ταψί και κόβουμε με στρογγυλά κουπάτ 10 εκ ή σε τετράγωνες μπάρες.

Τυλίγουμε σε μεμβράνη κάθε μπάρα και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Έτοιμες να τις απολαύσετε!



Ευχαριστώ πολύ την Ελένη για τη συνταγή και για τη θετική ενέργεια!

Σχόλια