Βάλτε στόχους!!

Η καθημερινότητα και οι απαιτητικοί της ρυθμοί μας παρασύρουν σε μια μηχανική πορεία από την οποία απουσιάζει η έννοια της συνειδητότητας. Δεν αφιερώνουμε χρόνο να βάλουμε τη ζωή μας σε τάξη και να οργανώσουμε ένα πλάνο με συγκεκριμένους στόχους. Λειτουργούμε σαν να έχουμε μέσα μας έναν αυτόματο πιλότο που οδηγεί τη ζωή μας και καθορίζει την πορεία μας! Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθούμε από αυτό τον αυτόματα πιλότο και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας βάζοντας τους δικούς μας έξυπνους στόχους σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας! Τώρα, όχι αύριο! Εστιάστε σε αυτά που θέλετε και καταστρώστε τη στρατηγική σας για να επιτύχετε τους στόχους σας και να φτάσετε εκεί που θέλετε! Πάρτε χαρτί και μολύβι και καταγράψτε τους!

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι στόχοι για να είναι χρήσιμοι;


  • Συγκεκριμένοι: Όσο πιο συγκεκριμένος είναι ο στόχος τόσο πιο πιθανό είναι να τον πετύχετε. Αποφύγετε τους αόριστους στόχους.  Είναι πολύ βοηθητικό να κατηγοριοποιήσετε τους στόχους σας ώστε να τους ορίσετε καλύτερα και στη συνέχεια να δουλέψετε προς την επίτευξη τους.
  • Μετρήσιμοι: Να είστε συγκεκριμένοι και να ποσοτικοποιείτε τους στόχους σας ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να τους αξιολογήσετε και να  οργανώσετε καλύτερα στη στρατηγική σας.
  • Εφικτοί: Είναι σημαντικό να βάζετε δύσκολους στόχους, που σας κινητοποιούν και αποτελούν πρόκληση για εσάς. Ωστόσο, οι στόχοι σας δεν πρέπει να είναι ακατόρθωτοι για να μην απογοητεύεστε!
  • Ρεαλιστικοί: Για να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυτογνωσία. Να γνωρίζετε τον εαυτό σας, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σας. Είναι πολύ ανακουφιστικό να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας!
  • Με χρονικό περιορισμό: Last but not least! Βάλτε στον εαυτό σας συγκεκριμένη προθεσμία για την επίτευξη των στόχων σας! Προσδιορίστε τον χρονικά για να πετύχετε αποτελεσματική , θετική για εσάς ανατροφοδότηση. Είναι σημαντικό να ορίσετε μέχρι πότε θέλετε να υλοποιήσετε τον στόχο σας!

Μην αφήνετε τη ζωή σας στη τύχη! Ξεκινήστε από τώρα να βάζετε έξυπνους στόχους και καταστρώστε τη στρατηγική σας ώστε να τους εκπληρώσετε. Θυμηθείτε, να χωρίσετε τους στόχους ανά κατηγορία, προσωπικοί, επαγγελματικοί, οικονομικοί κ.α ώστε να οργανώσετε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά το σχέδιο δράσης σας!!! Πάντα υπάρχουν εμπόδια που μπορεί να σας σταματήσουν από την επίτευξη των στόχων σας αλλά τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει από το να θέσετε στόχους! Αυτός που θέτει αποτελεσματικούς και έξυπνους στόχους, είναι αυτός που μπορεί να πετύχει στην προσωπική και επαγγελματική ζωή και να φτάσει πιο μακριά! Δούλεψε τους στόχους σου και βάλε τα δυνατά σου να φτάσεις εκεί που θέλεις!

Αλαφάκη Μίκα

Σχόλια