Φροντίδα νύχτας: Γιατί είναι απαραίτητη;



Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα ανασυγκροτείται, αναγεννάται και ενεργοποιεί μηχανισμούς επιδιόρθωσης του γενετικού υλικού των κυττάρων μας. Αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας εξειδικευμένη φροντίδα ομορφιάς τη στιγμή που είναι πιο δεκτική. Είναι αλήθεια ότι το δέρμα μας ξέρει να φροντίζει καλά τον εαυτό του ειδικά τις ώρες που κοιμόμαστε, γι αυτό το μόνο που χρειάζεται είμαι μια φροντίδα νύχτας που θα ενισχύσει τους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς ανανέωσης!


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της φροντίδας νύχτας;

  • Περιέχει δραστικά συστατικά που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη φρoντίδα ημέρας λόγω φωτοαντιδραστικότητας όπως οξέα φρούτων, ρετινόλη, υδροκινόνη.
  • Έχει πλούσια υφή και πυκνή σύνθεση χωρίς να βαραίνει το δέρμα.
  • Χαρίζει επιπλέον δράσεις : θρέψη, απολέπιση, κυτταρική αναγέννηση, αντιοξειδωτική προστασία.
  • Είναι η ιδανική στιγμή για αντιγήρανση καθώς το δέρμα απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά και ανανεώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Πολλές από τις κρέμες νύχτας που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν overnight μάσκες ομορφιάς ,απλώνοντας μια πιο παχιά στρώση για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ορατά το επόμενο κιόλας πρωί.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι η φροντίδα νύχτας αποτελεί τη πιο αποτελεσμαστική φροντίδα για το δέρμα μας τη στιγμή που τη χρειάζεται. Μια ολοκληρωμένη αντιγηραντική ρουτίνα ομορφιάς πρέπει να περιλαμβάνει τη φροντίδα νύχτας με ένα η περισσότερα προϊόντα-λάδι, κρέμα, ορός- ιδίως αν πρόκειται για φροντίδα ώριμου δέρματος. Έτσι, καθυστερούμε  τους μηχανισμούς γήρανσης θωρακίζουμε την επιδερμίδα μας και τη διατηρούμε υγιή, ελαστική και λαμπερή!

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια