SMOOTHIES: Καλοκαιρινά ροφήματα υγείας

Τα Smoothie είναι φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα μαζί με γάλα ή γιαούρτι, χυμό φρούτων, νερό και πάγο χτυπημένα στο μπλέντερ! Μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή φουντούκια, σπόρους ή επιπλέον αντιοξειδωτικά συστατικά όπως το τσάι matcha, ginger, κανέλα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;
  • Πολύ μεγάλη διατροφική αξία. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες.
  • Μοναδικός σύμμαχος στη διαδικασία αποτοξίνωσης και απώλειας βάρους
  • Ιδανικά δεν προσθέτουμε ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες. Τα φρούτα περιέχουν από μόνα τους φυσικά σάκχαρα.
  • Πρέπει να καταναλώνονται άμεσα μετά την παρασκευή τους ώστε να μην αλλοιώνονται και να χάνουν τις πολύτιμες ιδιότητες τους.
  • Εναλλακτικός τρόπος για να τρώμε επαρκή ποσότητα φρούτων.

Συνταγή για το αγαπημένο μου smoothie πεπόνι:

Το πεπόνι έχει ισχυρή αποτοξινωτική και αντιοξειδωτική δράση. Περιέχει βιταμίνη C και καροτινοειδή, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, διαθέτει αντιπηκτική δράση και προστατεύει το καρδιαγγειακό. Και όλα αυτά με ελάχιστες θερμίδες! Θα σας πρότεινα να επιλέγετε διάφορες ποικιλίες πεπονιών για να λαμβάνετε ποικιλία ζωτικών ουσιών. Σε συνδυασμό με το αντιοξειδωτικό matcha και τα αρωματικά φυτά, μέντα και βασιλικό αυτό το smoothie πεπόνι είναι ένας θησαυρός θρεπτικών συστατικών.

1/2 πεπόνι (μικρό μέγεθος)
1 κ.σ. τσάι matcha
1 λάιμ (το χυμό του)
1 κ.σ φρέσκια μέντα
1κ.σ φρέσκο βασιλικό
Παγάκια
1 φέτα πεπόνι για το σερβίρισμα

Δοκιμάστε να φτιάξετε στο σπίτι αυτό το θρεπτικό και δροσιστικό καλοκαιρινό smoothie. Aποτελεί τέλεια πρόταση για δεκατιανό ή απογευματινό και μοναδικό σύμμαχο για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους. Οι αγνές πρώτες ύλες είναι το κλειδί για τα πιο νόστιμα smoothies. Καταναλώστε τα άφοβα και επωφεληθείτε!!!

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Eυχαριστώ την Ντέμπορα για τη συνταγή και την άψογη εκτέλεση του smoothie πεπόνι-matcha!! 

Σχόλια