Η γείωση και τα οφέλη της

Κάθε καλοκαίρι έχω τη χαρά να φιλοξενώ τους κολλητούς μου στη Ρόδο! Όταν έρχονται περνάμε πολύ χρόνο στον κήπο του πατρικού μου, όπου απολαμβάνουμε τη λεγόμενη "γείωση". Αφήνουμε τις σαγιονάρες στην άκρη και περπατάμε ξυπόλυτοι στο γρασίδι. Αυτό ακριβώς είναι η γείωση!!! Αυτή η μοναδική σύνδεση με την ενέργεια της γής που σε αναζωογονεί!


Ποιά είναι όμως τα οφέλη της;

-Καλή στάση σώματος: Περπατώντας στο έδαφος χωρίς παπούτσια το σώμα βρίσκεται ανατομικά στη βέλτιστη δυνατή θέση με τον κορμό όρθιο. Έτσι, βελτιώνουμε τη στάση σώματος στην καθημερινότητα και την επίγνωση του σώματος μας.
-Βελτίωση διάθεσης-Μείωση στρες: Το περπάτημα στην άμμο, το γρασίδι και γενικά το έδαφος με γυμνά πόδια χαρίζει μια αίσθηση ευεξίας και μας αποσυμπιέζει από το στρες και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Βάλτε το στην καθημερινή σας ρουτίνα και αμέσως θα αισθανθείτε πιο ανάλαφροι. Επιπλέον, η αποσυμφόρηση από την ένταση βελτιώνει και την ποιότητα του ύπνου μας!
-Αύξηση ενέργειας και ισορροπία: Σύμφωνα με έρευνες όταν περπατάμε ξυπόλητοι στο χώμα, στην άμμο ή στο γρασίδι αισθανόμαστε χαλαροί και απελευθερωμένοι. Αυτή η επαφή με τη φύση μας χαρίζει μια μοναδική ισορροπία σε σώμα και πνεύμα. Αμέσως μετά αισθανόμαστε πιο ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια!
-Ενδυνάμωση των πελμάτων: Όταν βγάζουμε τα παπούτσια και περπατάμε στην άμμο ή στο γρασίδι με γυμνά πόδια γυμνάζονται περισσότερο τα πέλματα και αυξάνεται η ευλυγισία τους. Έτσι, βελτιώνεται η δύναμη και η ευκαμψία των ποδιών μας! Τα δυνατά πέλματα είναι πολύ σημαντικά για όσους δουλεύουν σε ορθοστασία πολλές ώρες!
-Καταπολέμηση πρηξίματος: Το περπάτημα χωρίς παπούτσια συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας του αίματος και στη μείωση του οιδήματος. Αν τα πόδια σας πρήζονται εύκολα ή έχετε φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων αυτή η μικρή συνήθεια θα σας προσφέρει μεγάλη ανακούφιση!

Έχεις πολλούς λόγους να απολαύσεις το περπάτημα με γυμνά πόδια! Η "γείωση" αναζωογονεί σώμα και πνεύμα και είναι πολύ ωφέλιμη για την υγεία σου! Συμβάλλει στην καλή υγεία, ψυχική και σωματική και είναι ιδιαίτερα ευεργετική γι αυτούς που έχουν αρθριτικά, προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα και όσους εργάζονται πολλές ώρες όρθιοι.


Αλαφάκη Μίκα 

Σχόλια