5 τρόποι να αντιμετωπίσεις τη ζέστη!


  • Φόρα ανοιχτόχρωμα ρούχα. Μπορεί να λατρεύεις τα σκούρα ρούχα και το καλοκαίρι αλλά μαζί μ' αυτά θα πάει πακέτο και η ζέστη, που την τραβάει σαν μαγνήτης το σκούρο ύφασμα. Προτίμησε ανοιχτόχρωμα, αέρινα υφάσματα.
  • Πίνε νερά. Όσο πιο πολύ νερό πίνεις τόσο αποφεύγεις την αφυδάτωση του οργανισμού σου.  Ο οργανισμός σου το έχει ανάγκη τις ημέρες του καύσωνα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Έχε μαζί σου ένα μπουκάλι νερό, όπου κι αν βρίσκεσαι. Δε χρειάζεται να είναι πολύ παγωμένο γιατί δεν θα δροσιστείς περισσότερο ούτε θα ξεδιψάσεις αν το νερό είναι υπερβολικά κρύο.
  • Πάρε ένα συμπλήρωμα διατροφής με ηλεκτρολύτες. Η υπερβολική ζέστη συμβάλλει στην απώλεια ηλεκτρολυτών μέσω της εφίδρωσης , στην αγγειοδιαστολή και συνεπώς στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθεις κόπωση και εξάντληση τις μέρες του καύσωνα. Αυτό που χρειάζεσαι για την αποκατάσταση των υγρών του σώματος είναι ηλεκτρολύτες από το φαρμακείο και αμέσως θα νιώσεις καλύτερα!
  • Μη βάλεις ενυδατική στο σώμα, αλλά after sun.  Η ενυδατική κρέμα σώματος θα σε ζεστάνει και θα ιδρώνεις ακόμα πιο πολύ. Αντίθετα, το after sun θα σε δροσίσει και θα μειώσει έστω και προσωρινά τη θερμοκρασία του δέρματος! Υπάρχουν προϊόντα after sun που ενδείκνυται να μπουν στο ψυγείο για extra δροσιά!
  • Πάρε ένα σπρέι νερού για να ψεκάζεσαι κάθε φορά που ζεσταίνεσαι. Το ιαματικό μεταλλικό νερό είναι το must-have προϊόν του καλοκαιριού! Σε δροσίζει όταν το έχεις ανάγκη και ταυτόχρονα σου προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία!! Φρόντισε να το έχεις πάντα στη τσάντα σου!


Απόλαυσε όλες τις ημέρες με ασφάλεια!! Μη ξεχνάς ότι τις πολύ ζεστές ημέρες ο οργανισμός μας χρειάζεται πιο εντατική φροντίδα! Και φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να δροσιστείς είναι μια βουτιά στις υπέροχες ελληνικές θάλασσες!!


Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια