Φροντίδα Ματιών: Tips για ξεκούραστο βλέμμα!

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι λεπτή και ευάλωτη γι αυτό χρήζει εντατικής περιποίησης από πολύ νωρίς. Διαφέρει από το το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου καθώς διαθέτει πολύ περιορισμένο αριθμό σμηγματογόνων αδένων. Αυτό από μόνο του καθιστά την συγκεκριμένη περιοχή λιγότερο ανθεκτική!

Θα σας πω μερικά μυστικά ομορφιάς που έχω υιοθετήσει για την φροντίδα των ματιών μου! Αφορούν γυναίκες και άνδρες!!

Η σωστή φροντίδα της περιοχής από νεαρή ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο για την μετέπειτα εικόνα μας!
Με λίγα λόγια, προσέχουμε τα μάτια μας για να έχουμε!

  • Κεφάλαιο: Κρέμα Ματιών
Η επιλογή της σωστής φροντίδας ματιών είναι το σημαντικότερο βήμα και εξαρτάται από την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες! Ας δούμε αναλυτικά τι έχουν ανάγκη τα μάτια μας ανάλογα τη δεκαετία στην οποία ανήκουμε.

20+: Ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία
30+: Ενίσχυση των ινοβλαστών, των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
40+: Μείωση φθοράς των κυττάρων και επανορθωτική δράση. 

Για καλύτερα αποτελέσματα μετά τα 30 προσθέτουμε στη καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και έναν ορό ματιών για πιο εντατική φροντίδα.
Για να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα της κρέμας ματιών δώστε έμφαση στον τρόπο εφαρμογής. Με οδηγό το κόκαλο εφαρμόστε τη κρέμα ματιών με απαλά χτυπηματάκια. Ολοκληρώστε με κυκλικές κινήσεις στους κροτάφους για ενίσχυση της κυκλοφορίας και αποσυμπίεση.

  • Γυαλιά Ηλίου: Δε ξεχνάω ποτέ τα γυαλιά ηλίου ακόμα κι όταν βγω για λίγο από το σπίτι ή όταν κάθομαι στο μπαλκόνι. Προστατεύουν τα μάτια μου από την βλαβερή επίδραση της UV ακτινοβολίας. Δώστε έμφαση στην επιλογή του φακού και αποφύγετε μη εγκεκριμένα γυαλιά ηλίου. Τα μάτια μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε γι αυτό αξίζουν την καλύτερη προστασία!

  • Φλούδες από αγγούρι: Αποτελεί τον πιο παραδοσιακό τρόπο για ενυδάτωση και εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Κόψτε μικρά κομμάτια από τη φλούδα του αγγουριού, τα τοποθετείστε κάτω από τα μάτια για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα. Αμέσως, θα ανακτήσετε τη χαμένη σας λάμψη, το δέρμα σας θα δείχνει φρέσκο και τα μάτια σας ξεκούραστα. 

  • Πράσινο Τσάι Αγαπημένο ρόφημα γεμάτο αντιοξειδωτικά! Το πράσινο τσάι με βοηθάει να πίνω παραπάνω νερό και μου χαρίζει μια μοναδική αντιοξειδωτική ασπίδα, αποτοξίνωση και αποσυμφόρηση. Κάνει το δέρμα μου να δείχνει λαμπερό και απαλύνει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες μέρα με τη μέρα! Ένα ποτήρι πράσινο τσάι την ημέρα δρα επικουρικά με τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιώ για τα μάτια και προσφέρει μοναδικά οφέλη στο δέρμα μου! Δοκίμαστε το κι εσείς!

  • Συμπληρώματα Διατροφής με Βιταμίνη C: H βιταμίνη C είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και πρόδρομο μόριο στο σχηματισμό κολλαγόνου. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομορφιά του δέρματος και η λήψη της σε δοσολογία 1000mg/ημέρα για 3 μήνες βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και απαλύνει ορατά τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.

  • DIY: Αυτοσχέδιο πουγκί με πατάτα και γιαούρτι. Καθαρίζω και στη συνέχεια τρίβω μια μικρή πατάτα σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτω μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι και ανακατεύω μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Παίρνω δύο απορροφητικά χαρτιά, βάζω μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα μου και τα τυλίγω σαν πουγκιά. Εφαρμόζω τα 2 πουγκιά στα μάτια, ξαπλώνω και τα αφήνω για 15 λεπτά ενώ χαλαρώνω. Εφαρμόζω τη συγκεκριμένη μέθοδο μετά από μια κουραστική μέρα ή όταν έχω να πάω σε κάποιο event πχ γάμο. Μετά από αυτή την κούρα ομορφιάς τα μάτια μου είναι πιο ξεκούραστα από ποτέ!

  • Μάσκα Ματιών:  Εφαρμόζω μια μάσκα ματιών μια φορά την εβδομάδα. Οι μάσκες ματιών είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αναγεννούν την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια χαρίζοντας άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες της επιδερμίδας μου επιλέγω διαφορετικές μάσκες από το φαρμακείο. 

Κλείνοντας θέλω να τονίσω σε όλους και όλες σας πόσο σημαντική είναι η φροντίδα των ματιών μας για να δείχνουμε υγιείς και ξεκούραστοι!! Όπως όλα τα πράγματα θέλει συνέπεια και καθημερινή φροντίδα! Μη ξεχνάτε ότι τα θαύματα δε γίνονται από μόνα τους ούτε τα κάνει ένα προϊόν ομορφιάς! Τα θαύματα είναι το αποτέλεσμα μιας ολιστικής φροντίδας!

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια