Mυστικά Ομορφιάς από τις Ασιάτισσες


Η ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούν οι Ασιάτισσες αποτελεί πρότυπο για τη σύγχρονη γυναίκα! Μάλιστα, οι Ασιατικές χώρες αποτελούν έμπνευση για την παγκόσμια βιομηχανία κοσμετολoγίας.
Ακολουθώντας λοιπόν αυτή τη τάση συγκέντρωσα μερικά μυστικά ομορφιάς από τις Ασιάτισσες και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την Emmy!!! Να, μερικά πολύτιμα beauty tips:

  • Βούρτσισμα της επιδερμίδας προσώπου και σώματος. Με αυτό τον τρόπο κάνουν μηχανική απολέπιση. Απομακρύνουν νεκρά κύτταρα, διεγείρουν τη κυκλοφορία του αίματος και αποτοξινώνουν το δέρμα. Έτσι, επιτυγχάνουν ενίσχυση της ελαστικότητας και σύσφιξη στο δέρμα. Το βούρτσισμα του δέρματος αποτελεί ένα μοναδικό μυστικό ομορφιάς, οικονομικό και πολύ αποτελεσματικό! Μεταμορφώνει την εικόνα του δέρματος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!
  • Έμφαση στην εφαρμογή της κρέμας. Δεν τρίβουμε ποτέ το δέρμα μας αλλά εφαρμόζουμε τη κρέμα μας με απαλά χτυπηματάκια και κυκλικές κινήσεις μασάζ. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική τεχνική διότι διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και αναζωογονεί την επιδερμίδα! Επιπλέον, με αυτό το τρόπο μεγιστοποιείται η απορρόφηση προϊόντων ομορφιάς.
  • Serum -Ampoules-Booster: Είναι γνωστό ότι "μια κρέμα δε φέρνει την άνοιξη" κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι συγκεκριμένες κυρίες. Έτσι, εντάσσουν στη καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς τους συμπυκνωμένα προϊόντα που διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και ενισχύουν κυτταρικούς μηχανισμούς ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της βασικής τους φροντίδας. Εφαρμόζουν καθημερινά πριν από τη κρέμα τους τον κατάλληλο για τoν επιδερμίδα τους ορό, αμπούλα ή booster ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.
  • Προστασία από τον ήλιο και συνεπώς την πρόωρη γήρανση. Η λευκή επιδερμίδα αποτελεί βασικό μέλημα τους. Συχνά, κυκλοφορούν την ημέρα με ομπρέλες ή καπέλα για να αποφύγουν τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου! Oι Ασιάτισσες δε ξεχνούν ποτέ την αντιηλιακή τους φροντίδα! Εναλλακτικά, επιλέγουν ενυδατικές με χρώμα και υψηλούς δείκτες προστασίας , BB ή CC creams για φροντίδα και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα. Με αυτό το τρόπο αποφεύγουν τη δημιουργία καφέ κηλίδων, ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Άλλωστε, πλέον γνωρίζουμε κι εμείς στη Δύση ότι η αντηλιακή προστασία είναι η καλύτερη αντιγήρανση.
  • Απολέπιση. Οι Ασιάτισσες κάνουν τακτικά scrub σε πρόσωπο και σώμα! Έτσι, απομακρύνουν από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους και ενεργοποιούν τη κυτταρική ανανέωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την απολέπιση του δέρματος 1-2 φορές τη εβδομάδα ώστε να το διατηρούμε λαμπερό και φρέσκο!
  • Ολιστική προσέγγιση στην ομορφιά. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την φροντίδα του δέρματος είναι συνολικός και περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή και ποιοτικό ύπνο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οποιαδήποτε ανάγκη του δέρματος αντιμετωπίζεται εξίσου αποτελεσματικά τόσο με ένα προϊόν ομορφιάς τοπικής εφαρμογής όσο και με ένα διατροφικό "καλλυντικό" εκ των έσω. Υιοθετώντας λοιπόν, αυτή την προσέγγιση προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας τα μέγιστα οφέλη τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Όταν συνδυάζουμε τοπικές φροντίδες με συμπληρώματα διατροφής που υποστηρίζουν το δέρμα μας το αποτέλεσμα είναι καλύτερο ακόμα και από ισχυρές επεμβατικές θεραπείες!
Eυχαριστώ Κατερίνα και Emmy για την πολύτιμη βοήθεια και τη θετική σας ενέργεια!

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου