Mάσκα με σπιρουλίνα και μέλι για αποτοξίνωση


Η σπιρουλίνα είναι ένα κυανό-πράσινο μικροφύκος που περιέχει πάνω από 100 θρεπτικά συστατικά!! Αποτελεί μια μοναδική υπερτροφή που περιέχει πρωτεΐνες σε ποσοστό 55-70%, χλωροφύλλη, β-καροτίνη και μεγάλες ποσότητες φυτοθρεπτικών, μετάλλων -σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο- ιχνοστοιχείων και βιταμινών Ε, Α, Κ και Β.
Το μέλι έχει αντιμικροβιακές και μαλακτικές ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για κάθε τύπο δέρματος.
Χαρίζει θρέψη και αντιγηραντική προστασία.
Ο συνδυασμός των δύο αυτών υπερτροφών είναι super ευεργετικός και συμβάλλει στην διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος!



Οδηγίες:
Σε ένα καθαρό μπολ προσθέτουμε

4 κουταλάκια του γλυκού μέλι
3 κουταλάκια του γλυκού σπιρουλίνα σε σκόνη

Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κολλώδης μάζα.
Απλώνουμε ένα πλούσιο στρώμα σε καθαρή επιδερμίδα. Αφήνουμε 15 min. Αφαιρούμε τη μάσκα με άφθονο νερό και βαμβάκι. Ψεκάζουμε το δέρμα με ιαματικό νερό για τόνωση και καταπράυνση.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα! Το δέρμα αποκτά αμέσως μια λαμπερή και αναζωογονημένη όψη. Εφαρμόστε την αποτοξινωτική μάσκα κάθε δέκα μέρες και δείτε σταδιακά τις ατέλειες να εξασθενούν και την επιδερμίδα να ανακτά τη χαμένη λάμψη και ελαστικότητα!

Αποφύγετε τις DIY μάσκες αν έχετε πολύ ευαίσθητο, αντιδραστικό δέρμα ή αν ακολουθείτε κάποια δερματολογική αγωγή! Θα βρείτε τη σκόνη σπιρουλίνας online στο @aegeanpharmacy.

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός

Σχόλια