Φροντίδα του δέρματος στα 30!

Η γενιά των millennials, μια υπερδραστήρια , υπερπληροφορημένη γενιά με σημάδια κούρασης στο δέρμα. Η επιδερμίδα εμφανίζει σημάδια πρόωρης γήρανσης και έντονο οξειδωτικό stress που μπλοκάρει τους αμυντικούς μηχανισμούς του δέρματος. Εδώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αντιοξειδωτικά!! Αναζήτησε προϊόντα φροντίδας με ισχυρά αντιοξειδωτικά τόσο για τοπική χρήση όσο και για ενίσχυση του οργανισμού εκ των έσω με σωστή διατροφή και αντιοξειδωτικές φόρμουλες σε συμπληρώματα διατροφής!

Ποια είναι τα βήματα για σωστή περιποίηση στα 30;
  1. Επιμελής καθαρισμός Απαραίτητος πρωί και βράδυ σαν πρώτο βήμα περιποίησης. Το Α και το Ω για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Είναι το πιο σημαντικό βήμα για να προετοιμάσουμε το δέρμα να δεχθεί τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε! Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξουμε το σωστό προϊόν καθαρισμού από το φαρμακείο που να προστατεύει το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας και να την αφήνει καθαρή και απαλή.
  2. Απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα ανάλογα τον τύπο δέρματος. Τα προϊόντα scrub απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και συμβάλλουν στην απορύπανση και αποτοξίνωση του δέρματος από τα βαρέα μέταλλα! Αποκαθιστούν το θαμπό δέρμα ενεργοποιώντας την κυτταρική αναγέννηση!
  3. Ενυδάτωση: Μπορεί στα 30 να έχει φτάσει η στιγμή για αντιγηραντική φροντίδα αλλά ποτέ μην υποτιμάτε τη σημασία της ενυδάτωσης σε κάθε ηλικία! Μόνο ένα επαρκώς ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να επιτελέσει σωστά τις λειτουργίες του και να δείχνει λαμπερό και φρέσκο! Χρησιμοποίησε μια κρέμα εντατικής ενυδάτωσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
  4. Αντιγήρανση το βράδυ! Στα 30 είναι ιδανική στιγμή για να εντάξουμε μια αντιγηραντική κρέμα νύχτας για πρόληψη και επανόρθωση των πρώτων ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Ιδανική πρόταση αποτελεί μια φροντίδα νύχτας με ρετινόλη, και βιταμίνη E για λείανση των ρυτίδων και ομοιόγενές ανάγλυφο. Αν έχεις κανονική ή ξηρή επιδερμίδα μπορείς να επιλέξεις ένα πολύτιμο φυτικό έλαιο όπως το argan oil, το λάδι καρύδας, έλαιο tamanu για θρέψη και πρόληψη κατά της γήρανσης.
  5. Ηλιοπροστασία: Η πιο σημαντική αντιγηραντική φροντίδα είναι η αντιηλιακή σου!Δεν θα κουραστώ να το λέω κι ας επαναλαμβάνομαι! Μη ξεχνάς ότι το 70% της γήρανσης αποτελεί η πρόωρη γήρανσης και όχι η γήρανση λόγω ηλικίας! Γι αυτό δε πρέπει να ξεχνάμε το αντιηλιακό μας καθημερινά όλο το χρόνο! Η UVA ακτινοβολία είναι πανταχού παρούσα όλο το χρόνο ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες και προκαλεί φθορές στο δέρμα. Επίλεξε ένα αντιηλιακό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο δέρμα σου!
  6. Φροντίδα Ματιών: Είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου και γι αυτό "σπάει" πιο γρήγορα! Γι αυτό το λόγο θέλει εντατική φροντίδα από νωρίς, πριν εμφανισθούν τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Η σωστή ενυδάτωση της περιοχής τη θωρακίζει ενάντια στις καθημερινές επιθέσεις και προλαμβάνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών στο πόδι της χήνας. Μην αμελείς την περιοχή των ματιών αν θέλεις να δείχνεις λαμπερή και ξεκούραστη!
Αυτά είναι τα βήματα ομορφιάς για μια όμορφη, λαμπερή επιδερμίδα στα 30!! Συνδύασε τα παραπάνω βήματα με μια ολοκληρωμένη φροντίδα του οργανισμού για αντιγήρανση και εκ των εσω! Φρόντισε η διατροφή σου να περιέχει αντιοξειδωτικά όπως αβοκάντο, πορτοκάλι, ρόδι, ξηρούς καρπούς, περιόρισε τη ζάχαρη, μάθε να πίνεις νερό και βάλε την άσκηση στη ζωή σου! Η ομορφιά χρειάζεται συνέπεια και ολιστική προσέγγιση αν θέλεις να έχεις ορατά αποτελέσματα! Και μη ξεχνάς να χαμογελάς! Αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό για να λάμπεις σε κάθε δεκαετία! 

Άλλωστε το δέρμα μας είναι καθρέφτης της ψυχής μας! Όταν νιώθουμε ήρεμοι και χαρούμενοι είμαστε πιο όμορφοι από ποτέ!!

Αλαφάκη Μίκα 
Φαρμακοποιός

Σχόλια