Φροντίδα του δέρματος στα 20!

Στα 20 έχουμε ένα νεανικό, ελαστικό και λαμπερό δέρμα! Για να το διατηρήσουμε έτσι και τις επόμενες δεκαετίες θα πρέπει να καταστρώσουμε ένα σχέδιο προστασίας του δέρματος και ενίσχυσης της άμυνας του.

Η ολοκληρωμένη φροντίδα ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες της επιδερμίδας σε κάθε δεκαετία παίζει καθοριστικό ρόλο στην εικόνα του δέρματος μετά από χρόνια! Ποια είναι τα βήματα για σωστή περιποίηση στα 20;


  1. Σωστός καθαρισμός. Επιλέγουμε καθαριστικά από το φαρμακείο που σέβονται το υδρολιπιδικό φίλμ της επιδερμίδας. Το σωστό προϊόν καθαρισμού καθαρίζει απαλά χωρίς να αφυδατώνει την επιδερμίδα! Δε χρειάζεσαι ένα καθαριστικό γεμάτο αρώματα και αφριστικούς παράγοντες αλλά ένα προϊόν που σέβεται το δέρμα σου και το αφήνει καθαρό και απαλό!
  2. Micellaire Water: Αποτελεί προϊόν κλειδί στη φροντίδα του δέρματος σε κάθε ηλικία! Το χρειάζεσαι το πρωί για να απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος και τη σκόνη και φυσικά το βράδυ για να κάνεις ένα καλό ντεμακιγιάζ! Ότι ώρα και να γυρίσεις στο σπίτι μην αμελείς το ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο διότι αν το δέρμα σου δεν είναι καθαρό δε μπορεί να ανασυγκροτηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας! Μη του στερήσεις αυτή την ευκαιρία!
  3. Ενυδάτωση: Eπίλεξε μια 24ωρη ενυδατική κρέμα με ήπια και ανάλαφρη σύνθεση. Μην υπερβάλλεις στην ποσότητα της ενυδατικής σου γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φράξεις τους πόρους σου! Aν θέλεις πιο εντατική ενυδάτωση συνδύασε τη κρέμα σου με ένα serum η booster! Χρησιμοποίησε την ενυδατική σου κρέμα και σαν βάση για μακιγιάζ!
  4. Ηλιοπροστασία: Βρες την ιδανική αντιηλιακή φροντίδα για το δικό σου δέρμα! Η καθημερινή αντιηλιακή προστασία από την ηλικία των 20 θα αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό την πρόωρη γήρανση, η οποία αποτυπώνεται στο δέρμα με τη μορφή κηλίδων, ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Αν έχεις λιπαρό δέρμα επέλεξε ένα αντιηλιακό με σμηγματορυθμιστική δράση και ματ τελείωμα ή ένα αόρατο mist αντιηλιακό. Άν έχεις ξηρή επιδερμίδα επέλεξε μια πιο ενυδατική αντιηλιακή φροντίδα με μη λιπαρή υφή για να μη σε βαραίνει! Υπάρχει μια τεράστια γκάμα αντιηλιακών για όλους τους τύπους δέρματος και υφές για κάθε προτίμηση! 
  5. Μην ξεχνάς την τακτική αλλαγή στα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς! Να αλλάζεις τακτικά τη μάσκαρα, τα βουρτσάκια και τα πινέλα σου και να φροντίζεις να τηρείς τους βασικούς κανόνες υγιεινής! Έτσι, θα έχεις πάντα ένα υγιές δέρμα και θα μειώσεις τον κίνδυνο δερματικών αντιδράσεων!
Ακολούθησε μια ολοκληρωμένη φροντίδα για το δέρμα σου και είμαι σίγουρη ότι δε θα το μετανιώσεις! Μπορεί να απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο αλλά σίγουρα το δέρμα σου θα σου ανταποδώσει την αγάπη που του δείχνεις τις επόμενες δεκαετίες! Το έχουμε δει στην πράξη!

Αλαφάκη Μίκα 
Φαρμακοποιός

Σχόλια