L-lysine: Σωματοφύλακας ενάντια στον έρπη

H L-lysine είναι ένα αμινοξύ που υποστηρίζει τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του ιού του απλού έρπητα (HSV) που προκαλεί επιχείλιες ερπητικές πληγές.
Σύμφωνα με έρευνες αυτό το μοναδικό αμινοξύ αποτελεί αποτελεσματικό παράγοντα στη μείωση της εμφάνισης, της σοβαρότητας και του χρόνου επούλωσης για υποτροπιάζουσα HSV λοίμωξη.
Παλαιότερα με είχε ταλαιπωρήσει αρκετά ο επιχείλιος έρπης κι έτσι απευθύνθηκα σε ολιστικό γιατρό για να βρω λύση.Εκείνος μου πρότεινε να ξεκινήσω αγωγή με L-lysine για 3 μήνες. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά! Σταμάτησα να βγάζω τόσο συχνά  επιχείλιο έρπη και όταν έμφανιζόταν, 
τα συμπτώματα ήταν πολύ πιο ήπια και η διάρκεια της λοίμωξης πολύ μικρότερη.

Έκτοτε, μόλις αισθανθώ την έναρξη των συμπτωμάτων (κνησμός, αίσθημα καύσου) στα πολύ αρχικά στάδια της λοίμωξης ακόμα πριν εμφανισθούν oι επώδυνες φυσαλίδες ξεκινάω εκ νέου αγωγή με L-lysine. Η δοσολογία που προτείνω όταν η λοίμωξη είναι σε έξαρση είναι 3g l-lysine την ημέρα. H αγωγή με l-lysine θα πρέπει να συνεχίζεται για όσο διάστημα η μόλυνση φαίνεται να υποτροπιάζει.
Επιπλέον, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε l-lysine όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, σόγια, αυγά, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, πατζάρια, μπορούν να εμποδίσουν την εκδήλωση του ιού.

Είναι λοιπόν σημαντικό να καταναλώνετε τέτοιου είδους τροφές κατά τη διάρκεια της λοίμωξης. Αντίθετα, θα πρέπει να αποφεύγετε τροφές πλούσιες στο αμινοξύ
 l-arginine, που συμβάλλει στην ανάπτυξη και εξάπλωση του ιού στα κύτταρα. Τροφές με υψηλή συγκέντρωση αργινίνης είναι η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, το φυστικοβούτυρο και η ζελατίνη. Αυτές τις τροφές τις αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια της λοίμωξης!

Τα προϊόντα που συστήνω για τη μάχη ενάντια στον έρπη- το δικό μου οπλοστάσιο- είναι το συμπλήρωμα διατροφής Quest L-lysine 1000mg,  Liposan Sun Protect SPF30, Hubner Silicea Cold Sore Gel και θα τα βρεις στο www.aegeanpharmacy.gr.

Να θυμάστε ότι για να προστατεύσετε το σώμα σας από ένα ξέσπασμα έρπη θα πρέπει να διατηρήσετε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό θα το πετύχετε υιοθετώντας ένα υγιή τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση και επαρκή ύπνο. Επιπλέον, προϊόντα περιποίησης και ηλιοπροστασίας για τα χείλη βοηθούν να τα προστατεύετε και να τα διατηρείτε ενυδατωμένα και υγιή, κρατώντας μακριά τον ιό του απλού έρπη! Όταν αποφασίσετε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας με όλους τους παραπάνω τρόπους θα βρείτε πραγματική λύση στην αντιμετώπιση του έρπη!
 Σας το εγγυώμαι!

Σχόλια