It's a bad day, not a bad life!


Μια πιεστική μέρα στη δουλειά ή στο σπίτι είναι ικανή να μας κάνει να πελαγώσουμε, να χάσουμε τη θετική μας ενέργεια και να σαμποτάρουμε την υγεία μας! Πάντα σκέφτομαι ότι όσο δύσκολη κι αν είναι μια μέρα διαρκεί μόνο 24 ώρες! Επομένως, στο τέλος μιας "κακής" ημέρας αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μην εστιάσουμε στο τι πήγε στραβά αλλά στο τι έμεινε από αυτή τη μέρα!
Όλο και κάτι θα μας άφησε για να το φτιάξουμε!

Ορίστε κάποια μικρά tips για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ημέρες!


  • Χώρισε τις δουλειές σου σε επείγουσες και σημαντικές. Έτσι διαχειρίζεσαι σωστά το χρόνο σου και γίνεσαι πιο παραγωγικός χωρίς να σε καταλαμβάνει το άγχος. Πάντα με βοηθούσε αυτός ο πίνακας στην οργάνωση των εργασιών μου! Βάζοντας τις δουλειές σε σειρά προτεραιότητας οργανώνουμε σωστά το χρόνο μας και αυξάνουμε την απόδοση μας. 

  • Πάρε το χρόνο σου. 'Όσο απαιτητική κι αν είναι μια ημέρα μπορούμε να ξεκλέψουμε 5 λεπτά για να μην κάνουμε τίποτα. Να αποσυρθούμε σε ένα ήσυχο μέρος και να πάρουμε αργές και βαθιές ανάσες.Δώστε άδεια στον εαυτό σας για απραξία μικρής διάρκειας!
  • Αν έχεις να κάνεις μια δυσάρεστη δουλειά μην την αναβάλλεις! Η αναβλητικότητα θα σου προκαλέσει μεγαλύτερος βάρος. Αν πρέπει να φιλήσεις ένα βάτραχο, μην περιμένεις, φίλησε τον!
  • Υπομονή. Μεγάλη κουβέντα, το ξέρω. Όμως έχει τεράστια δύναμη και θετική επίδραση. Δεν αξίζει να χάνουμε την υπομονή μας για μικροπράγματα! Με αυτό το τρόπο επιβαρύνουμε την υγεία μας! Προσπαθήστε να ενισχύσετε τον αυτοέλεγχο και τη ψυχραιμία σας! Πριν ξεσπάσετε μετρήστε μέχρι το δέκα! Ακόμα κι αν δεν είμαστε από τη φύση μας υπομονετικοί η υπομονή είναι κάτι που εξασκείται.
  • H σιωπή είναι χρυσός. Συνήθως οι άνθρωποι στις πιο πιεστικές μέρες φωνάζουμε, τσακωνόμαστε, τσιρίζουμε , κοκκινίζουμε, ανεβαίνει η πίεση μας! Και ποιο το αποτέλεσμα; Να πνιγόμαστε εμείς οι ίδιοι στην ένταση μας!Αυτή η αντίδραση δεν βοηθάει ποτέ κανέναν ούτε μπορεί να διορθώσει μια κατάσταση! Γι αυτό λοιπόν την επόμενη φορά επέλεξε τη σιωπή! Και μην τη βλέπεις σαν παραίτηση. Δύναμη είναι. "Η πρέπει να σιωπήσεις, ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή" έλεγε πολύ σοφά ο Πυθαγόρας! 
  • Πιες πολύ νερό. Σε αναζωογονεί, σε τονώνει σου φτιάχνει τη διάθεση. Έχω παρατηρήσει ότι όταν διατηρώ τον οργανισμό μου ενυδατωμένο έχω πιο καθαρή σκέψη και περισσότερη ενέργεια!
  • Μάθε να λες όχι όταν χρειάζεται. Έτσι, μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι το στρες και να είσαι έντιμος με τον εαυτό σου αλλά και με τους άλλους.
  • Στο τέλος μιας απαιτητικής μέρας χάρισε στον εαυτό σου ένα απολαυστικό μπάνιο με άλατα και αιθέρια έλαια για να ξεχαστεί. Προτίμησε τη λεβάντα που έχει χαλαρωτική δράση! Δώσε σημασία στη βραδινή σου περιποίηση με κρέμες, λάδια, μάσκες και ότι ζητάει η επιδερμίδα σου! Αυτή είναι η στιγμή σου! Δε φαντάζεσαι πόσο όμορφη και ξεκούραστη θα νιώθεις μετά από αυτή τη κούρα ομορφιάς! Και επιπλέον θα καταλάβεις ότι και οι κακές μέρες μπορούν να κλείσουν όμορφα αρκεί να το επιλέξουμε!
Όλα είναι θέμα επιλογών! Μη το ξεχνάς!! Γι αυτό την επόμενη φορά που θα σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι μην επιλέξεις τις φωνές και τα παράπονα! Επίλεξε το χαμόγελο, τις αναπνοές, τη σιωπή , τη σωστή διαχείριση! Μόνο κερδισμένος θα βγεις!

Σχόλια