Η σημασία της ενυδάτωσης όταν αθλούμαστε!


Είναι γνωστό ότι το σώμα μας αποτελείται από 60-70% νερό! Γι αυτό το νερό είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας!

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική τόσο για τους αθλητές όσο και για όλους όσους γυμνάζονται συστηματικά! Η επαρκής ενυδάτωση αυξάνει την απόδοση και τα επίπεδα ενέργειας ενώ παράλληλα προστατεύει το σώμα μας από τραυματισμούς!
Μη ξεχνάτε ότι οι μύες και οι τένοντες έχουν κι αυτοί ως βασικό συστατικό  το νερό.
Έτσι, όταν αφυδατωθούν, χάνουν την ελαστικότητα τους και γίνονται επιρρεπείς σε πιθανούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ή μιας απαιτητικής προπόνησης!
Κάθε άτομο που γυμνάζεται θα πρέπει να αναπληρώνει τα υγρά που χάνει κατά τη διάρκεια της άσκησης, πίνοντας αρκετή ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια της προπόνησης αλλά και στο τέλος αυτής.

Αν λοιπόν είσαι λάτρης της γυμναστικής και των αθλημάτων μην αμελείς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου για να αποφύγεις την αφυδάτωση και τις συνέπειες της! Κατανάλωσε αρκετό νερό πριν την άσκηση, κατά τη διάρκεια της προπόνησης αλλά και τις επόμενες ημέρες. Αν είσαι επαγγελματίας αθλητής θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι ανάγκες για νερό είναι αυξημένες!

Εκτός από το νερό υπάρχουν κι άλλες πηγές ενυδάτωσης. Αυτές είναι τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ροφήματα όπως οι χυμοί, το τσάι αλλά και τα πόσιμα διαλύματα ηλεκτρολυτών!
Καταναλώνοντας επαρκή ποσότητα νερού αλλά και ροφημάτων και τροφών που αποτελούν μέσα ενυδάτωσης ενισχύετε την απόδοση σας και μειώνετε σημαντικά την πιθανότητα τραυματισμών!!
Θέλετε κι άλλους λόγους για να πίνετε από σήμερα περισσότερο νερό;

Σχόλια