9 Συστατικά που θα βρείτε στα αντιηλιακά του φαρμακείου



Το αντιηλιακό είναι ένα προϊόν υγείας και όχι ένα προϊόν ομορφιάς. Είναι απαραίτητο σε όλους ανεξαρτήτα από το φύλο, την ηλικία, τον τύπου δέρματος, την εποχή. Επίσης, το αντιηλιακό αποτελεί τη σημαντικότερη αντιγηραντική φροντίδα.

Οι ακτίνες UV και IR μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις στον πυρήνα των κυττάρων μας και να καταστρέψουν το DNA τους. Αν αυτή η μη ορατή βλάβη επαναλαμβάνεται, λειτουργεί αθροιστικά και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος. Το δέρμα μας αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας που συμμετέχει σε πολλές σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως ανοσία, θερμορύθμιση, παραγωγή βιταμίνη D,  και άλλα. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σημάδια γήρανσης, κηλίδες, έγκαυμα, καρκίνο του δέρματος. Γι αυτό οφείλουμε να το προστατεύουμε καθημερινά από τη βλαβερή επίδραση της ακτινοβολίας και να απολαμβάνουμε τον ήλιο με ασφάλεια.

Ας δούμε μαζί μερικά από τα ενεργά  συστατικά των αντιηλιακών του φαρμακείου που προστατεύουν από τη φωτογήρανση και προάγουν την υγεία του δέρματος: 

  • Πρόπολη: Πανίσχυρο φυσικό αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες. Προσφέρει μέγιστη προστασία από τη φωτογήρανση.

  • Υαλουρονικό οξύ: Συστατικό του δέρματος που χαρίζει ενυδάτωση μακράς διάρκειας, όγκο,  πυκνότητα, σφριγηλότητα. Γεμίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες και διατηρεί την υγρασία του δέρματος. Συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων. 

  • Βιταμίνη C: Πρόκειται για τη βιταμίνη που προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία. Συγκεκριμένα, προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και  παράλληλα αυξάνει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Ενισχύει τη λάμψη και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας.
  • Βιταμίνη E: Αντιοξειδωτική βιταμίνη, που προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και συμβάλλει στη φωτοπροστασία του δέρματος.
  • Νιασιναμίδη: Δημοφιλές συστατικό στη κοσμετολογία με αντιγηραντική, αντιοξειδωτική , αντιφλεγμονώδη, ενυδατική και καταπραϋντική δράση. Προλαμβάνει την εμφάνιση δυσχρωμιών.
  • Σαλικυλικό οξύ: Συστατικό κλειδί για το λιπαρό δέρμα με ατέλειες. Έχει απολεπιστική και αντιφλεγμονώδη δράση και αντιμετωπίζει σπυράκια, εξυγιαίνει φραγμένους πόρους, καταπολεμά σημάδια. 
  • Προβιοτικά: Εξισορροπούν, καταπραΰνουν και αναπλάθουν το δέρμα. Ενδυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό ενάντια σε εξωτερικές επιθέσεις.
  • Πεπτίδια: Συστατικά με αποδεδειγμένη αντιγηραντική δράση, που ενεργοποιούν την παραγωγή  κολλαγόνου και ελαστίνης. Υποστηρίζουν το δέρμα σε όλα τα επίπεδα χαρίζοντας σφριγηλότητα, συνοχή, αντιοξειδωτική προστασία.
  • Ιαματικό μεταλλικό νερό: Πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία προσφέρει ενδυνάμωση, αναζωογόνηση, καταπράυνση της επιδερμίδας. 
Επιλέγουμε για το δέρμα μας αντιηλιακά από το Φαρμακείο για μέγιστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια που προσφέρουν στο δέρμα εντατική φροντίδα. Επιπλέον, τα αντιηλιακά που θα βρείτε στο φαρμακείο είναι φόρμουλες με συστατικά φιλικά τόσο για το δέρμα όσο και για το περιβάλλον. Εστιάζουμε στη σωστή επιλογή αντιηλιακού με βάση τις ανάγκες μας και στη σωστή εφαρμογή για να διατηρούμε την προστασία αναλλοίωτη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κλείνοντας, να θυμάστε ότι η αντιηλιακή φροντίδα είναι το τελευταίο βήμα της πρωινής μας ρουτίνας και είναι απαραίτητη καθημερινά, όλο το χρόνο! Το αντιηλιακό μας είναι το προϊόν που βελτιώνει όλους τους δείκτες νεότητας και προσφέρει πολλαπλά οφέλη! Έτσι, το δέρμα μας θα παραμένει υγιές, λαμπερό και νεανικό μέσα στο χρόνο.

Αλαφάκη Μίκα
Φαρμακοποιός




Σχόλια