Spring time! 4+1 tips για να υποδεχτείς fit & healthy την άνοιξη!

Η άνοιξη είναι εδώ και μας καλεί σε ανανέωση, εξωστρέφεια, δραστηριότητα, ζωντάνια! Απολαμβάνουμε την ανθισμένη φύση, αυτή την εποχή που είναι  γεμάτη χρώματα και αρώματα! Ηρθε η ώρα να την ακούσουμε, να τη μιμηθούμε να την αφήσουμε να μας παρασύρει στο ρυθμό της! Αυτό σημαίνει νέες συνήθειες που προάγουν την υγεία και την ευεξία μας και μας ομορφαίνουν!

  1. Βρες μια ανθυγιεινή συνήθεια που επιδρά αρνητικά πάνω σου και άλλαξε την! Bάλε στόχο να κάνεις μικρά βήματα προς την αλλαγή, αλλάζοντας συνήθειες που δε σου επιτρέπουν να είσαι η καλύτερη εκδοχή σου. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τις συνήθειες σου, αλλά αν το αποφασίσεις και αναλάβεις την ευθύνη έχεις κάνει το μισό δρόμο. 
  2. Πιες αποτοξινωτικά ροφήματα με βότανα όπως λουίζα, ταραξακο, ιβίσκος, πράσινο τσάι, γαϊδουράγκαθο. Η απομάκρυνση  τοξινών από το σώμα σου θα σε ανανεώσει και θα διώξει πρήξιμο και κατακράτηση υγρών! 
  3. Φρόντισε το σώμα σου! Επίλεξε ένα τονωτικό αφρόλουτρο για το μπάνιο, ένα δροσερό scrub σώματος και μια πλούσια ενυδατική φροντίδα για το σώμα από το φαρμακείο. Βούρτσισε το σώμα σου με βούρτσα, σκληρό σφουγγάρι  η γάντι στο ντους. Το μασάζ ευνοεί τη μικροκυκλοφορία και βοηθά την επιδερμίδα να απορροφήσει το προϊόν ενυδάτωσης που θα χρησιμοποιήσεις μετά.  Με αυτό το τρόπο διατηρείς το σώμα σου ενυδατωμένο, λαμπερό, και ελαστικό. 
  4. Ξεκινά ένα ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής με ένα φίλο η φίλη! Συνδύασε άσκηση με διασκέδαση και δες τις ενδορφινες σου να αυξάνονται, το σώμα να δυναμώνει και τη διάθεση να ανεβαίνει! Η άσκηση θα ενδυναμώσει το σώμα σου και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σου
  5. Λήψη συμπληρώματος με σύμπλεγμα βιταμινών Β που καταπολεμούν τη κόπωση και σωματική εξάντληση , αυξάνουν την αντίσταση στο στρες, ενισχύουν τo μεταβολισμό και αυξάνουν τα  επίπεδα ενέργειας. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμμετέχουν στο σχηματισμό νευροδιαβιβαστών , ορμονών που λειτουργούν σαν αγγελιοφόροι του εγκεφάλου κι έτσι υποστηρίζουν το νευρικό σύστημα και συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας. Παράλληλα, συμβάλλουν στην καλή υγεία των μαλλιών και του δέρματος βελτιώνοντας την εμφάνιση τους!

 Η άνοιξη είναι εδώ και είναι ώρα να ανανεωθούμε μαζί με τη φύση! Συνδυάζουμε τις παραπάνω συμβουλές με υγιεινές επιλογές στη διατροφή, καλό ύπνο και κίνηση για να ανεβάσουμε την ενέργεια , τη διάθεση και τη σωματική μας δύναμη! 


Αλαφάκη Μίκα

Φαρμακοποιός

Σχόλια